Eizenmengerio sindromas

Eizenmengerio sindromas

Eisenmenger syndrome
Eisenmenger syndrome

Eisenmenger sindromas buvo apibūdinta kaip skilvelių pertvaros defektas su dešiniojo skilvelio hipertrofija, jojimo aortos ir cianozė. Dažnio, yra per atstovaujama grįžtamųjų šuntais. Ateina į galvą, skilvelių pertvaros defektas, atviras arterinis latakas persistens ir prieširdžių pertvaros defektas. Plautinės hipertenzijos priežastys nėra žinomos. Padidėjo plaučių kraujagyslių pasipriešinimas, todėl dešiniojo skilvelio hipertrofija ir atvirkštinės SHANT. Bet kraujas dar teka iš kairės į dešinę, bet ir iš dešinės į kairę, kraujas iš plaučių, deguonimi prisotintą, vėl grįžta į plaučius, o ne eiti į likusios kūno dalies. Dėl šios priežasties, yra kai plaučiuose pokyčiai, arterijos tampa siaura ir kieta, ir todėl jie padidins spaudimą plaučių arterijų. Kai kraujospūdis iš plaučių tampa didesnis nei slėgis kraujyje, kuri eina per šuntas apsisuks, tada jis yra vadinamas Eisenmenger sindromas. Kraujas trūksta deguonies iš kairės širdies pusės, eina į kairiojo skilvelio ir likusios kūno, kuris šiame procese negauna pakankamai deguonimi prisotintą kraują.

Eisenmenger sindromo klinikinis vaizdas

Eisenmenger sindromo simptomai ir požymiai

Dažnai nuovargis sukelia vidutinio sunkumo arba reikšmingas dusulys. Skilvelių ir prieširdžių pertvaros defektas veda į cianozė išvaizdą su Eritrocitozė ir Clubbing pirštų. Grįžtamieji arterinis latakas persistens sukelia cianozė apatinės kojų ir kojų pirštų. Tai galima stengtis apčiuopti dešiniojo skilvelio ir veiksmų. Plaučių, šalia kairiojo krūtinkaulio sienos sistolinis ūžesys girdimas, gali būti išgirstas ir anksti sistolinis plaučių šokas. Eisenmenger sindromas gali sukelti kitų komplikacijų, pavyzdžiui, staziniu širdies nepakankamumu, tulžies latakų pūslelių sekretu, kraujavimas, kraujo krešuliai, inkstų ligomis, galvos svaigimas, didelis raudonųjų kraujo ląstelių skaičiaus, geležies stoką, širdies plakimu, galvos skausmu, smegenų abscesas, neryškus matymas, alpimas, dusulys ir sąnarių patinimas. Dauguma šių Eisenmenger sindromo simptomai gali būti ankstyvas pranešimas, ir turėtų būti pranešta savo pediatru. Šie simptomai gali būti panašūs į kitų širdies problemų.

Rentgenografinio išvados Eisenmenger sindromas

Fluoroskopiją gali sudarė didelis, pulsuojanti aktyviai plaučių arteriją ir plaučių brėžinys mažiau ryškus.

EKG Eisenmenger sindromas

Paprastai yra dešiniojo skilvelio hipertrofija svarbios P-bangų.

Echokardiograma Eisenmenger sindromas

Su šia procedūra, kuri nagrinėja širdies struktūrą naudojant garso bangas, mes galime matyti kraujo tekėjimą per atviras arterinis latakas ir nustatyti, kas yra angos dydis ir kiek kraujo eina per jį.

Magnetinio rezonanso Eisenmenger sindromas

Ši procedūra naudoja didelius magnetus ir radijo dažnių pateikti iš širdies struktūrą ir ji yra naudinga plaučių arterijos spaudimo.

Specialieji bandymai Eisenmenger sindromas

Širdies kateterizacija, angiografija ir kardiografija naudojant dažų skiedimo kreives galima nustatyti dydį SHANT.

Eisenmenger sindromas gydymas

Chirurginė intervencija nėra naudinga dalyvaujant Eisenmenger sindromo, tačiau ji gali būti užkirstas kelias,, jei nuo laiko atrado skylę, kuri sukelia plaučių hipertenzija. Eisenmenger sindromo gydymas priklauso nuo keleto veiksnių, tokių kaip: amžius, dabartinę sveikatos būklę, anamnezė, kaip pažangios liga, ar pacientas tinka tinkamą gydymą, ligos progresavimo ir kt prognoze. Eisenmenger sindromo gydymas susideda iš vaistų, miego ar poilsio metu, pašalinus kraujo deguonies, kraujo, kuri yra keičiama į veną fiziologiniu tirpalu ir kt.

Eisenmenger sindromas prognozė

Dauguma pacientų mirė prieš 30 metų dėl širdies, kraujagyslių trombozę, ar endokarditas dekompensacijos.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Eisenmenger syndrome
Close