Aortos aortos

Aortos aortos

Coarctation of the aorta
Coarctation of the aorta

Suaugusiems aortos aortos yra įsikūręs šiek tiek žemiau kairę ir šalia ligamentum subclaviae arteriosum aortos lanko. Krūminių dantų aortos vožtuvas įvyksta 25% atvejų. Padalinius susiaurėjimas aortos ir proksimalinės buvo padidintas kraujospūdis, o į distalinės dalys yra sumažinama. Įkaitas cirkuliacija tarp aukšto ir žemo slėgio vystosi aortos segmentų per tarpšonkaulinių arterijų ir subclaviae filialams.

Klinikinis vaizdas aortos aortos

Simptomai ir požymiai: aortos aortos

Simptomai gali pasirodyti tik hipertenzija nesukelia kairiojo skilvelio nusidėvėjimo arba smegenų hemorrhage. Stiprūs arterijų pulsacijos yra vertinamas kaklo. Yra hipertenzija ranka, tačiau kraujospūdis yra normalus arba sumažėjęs kojų. Šie skirtumai didėja su nuovargiu, kuri yra naudojama diagnostikos tikslais, kilus abejonei. Pulsacijos A. femoralis nėra arba jis silpnas ir išplėstas, palyginti su impulso. A. brachialis. Vėlai sistolinis ūžesys, girdimas ties pagrindu, kartais geriau girdimas gale, ypač per processus spinosus.

Rentgenografinio rezultatai:

Rentgenograma rodo šonkaulių, kurie kyla dėl padidėjusių tarpšonkaulinių arterijų, išplėtimas iš kairės A. Subclaviae ir poststenotic kairiojo skilvelio išsiplėtimas ir plėtra.

EKG parodė požymių kairiojo skilvelio hipertrofija, ir vidutinio sunkumo atvejais gali būti normalus.

Aortos aortos gydymas

Rezekcija aortos skaičiuojamas daug rimtesnių nei ligatūra atviras arterinis latakas persistens operacijos. Chirurginis mirtingumas yra kažkur tarp 1-3%. Rekomenduojama, kad visi pacientai su aortos aortos veikti iki 20 metų gyvenimo. Tarp 20 ir 35 metų operacija rekomenduojama, jei pacientas jaučiasi blogai. Mirtingumas žymiai išaugo daugiau nei 50 metų pacientams, ir operacija buvo labai rizikinga šio amžiaus.

Prognozė aortos aortos

Dauguma pacientų su vadinamuoju. caorktacije suaugusiųjų forma miršta iki 40 amžiaus ir komplikacijų, pavyzdžiui, hipertenzija, aortos plyšimas, bakterinis endokarditas, smegenų hemorrhage (įgimtas aneurizma). Tačiau 25% pacientų turėjo normalią prognozę, širdies ir kraujagyslių prietaisų, ir mirė dėl priežasčių, nesusijusių su aortos aortos.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Coarctation of the aorta
Close