Apeiti

Apeiti

Bypass
Bypass

Vainikinių arterijų šuntavimo sumažinti vainikinių arterijų susiaurėjimas širdyje chirurgija - tiekia širdies kraujagysles,. Apeiti iš kitų vietų, kuriose šių asmenų buvimas nėra būtinas organizmo arterijų ar venų, kurių buvo imtasi. Apeiti naudojami kraujo, virš susiaurėjimo sukelti susiaurėjimo žemiau. Taigi, širdis gauna pakankamai deguonies, normaliai veiklai reikalingais.

Apeiti ant širdies operacija, pacientas turi užtikrinti normalų funkcionavimą kasdienybėje. Aplinkkelis sprendžia krūtinės anginos skausmą, apsaugo nuo miokardo infarktas, ir pacientams, kurie jau po miokardo sustabdyti prastėjimą miokardo funkcijos. Dėl koronarinės ligos aplinkkelio apimtis yra dažniausiai atliekama chirurginė procedūra pasaulyje.

Laivai, naudojami apeiti kaip skiepūgliai. Yra dviejų pagrindinių tipų aplinkkelio skiepūgliai: venų ir arterijų. Venų apeiti skiepūgliai, nes jos charakteristikas žemos kokybės sienos ir ant vainikinių arterijų mažesnės svarbos. Arterinės pralaidas skiepūgliai yra ilgesnis ir užtikrinti geresnę išlikimą. Arterijos šuntavimas yra dažniausiai naudojamos ir pateikiamos į skilvelio filialas kairėje vainikinė arterija buvo priekyje. Jis maitina priekinės krūtinės ląstos, iš kurių kilimo ir lengvai perkelti į širdį. Jis yra plačiai pripažįstama ir beveik privaloma būdas sumažinti priekinę ir kairiojo skilvelio vainikinių arterijų šakų.

Šuntavimo operacija paprastai trunka 3-5 valandas ir procedūros metu pacientas yra pagal bendrąją nejautrą. Šuntavimo operacija prasideda lygiagrečiai darbą rengiant krūtinės ir galūnių (rankų ar kojų), kurie yra arterijų arba venų skiepūgliai. Dirbti ant krūtinės, pradėti su anga krūtinkaulio, kuri yra atskirta vertikaliai, ir specialiai suprojektuoti prietaisai pagalba, krūtinkaulio krašto iki kito nutolsta. Tai leidžia chirurgui laisvai patekti į perikardo ertmėje (Perikardo), jį atidarant, mes einame į širdį.

Per šuntavimo operacijos, širdies ramybės būsenoje, ir visos gyvybinės funkcijos yra palaikomos ekstrakorporinės apyvartą prietaisą. Šis prietaisas suteikia dirbtinio kraujo prisotinimas deguonimi per fiziologinio lygio, ir srautas per visas kūno dalis, todėl suprantama, kodėl ši mašina yra žargonas, vadinamas dirbtiniai "širdies-plaučių". Ši dirbtinio apyvartą formą ir leidžia kūno temperatūros reguliavimas nuleistas lengvas, vidutinio sunkumo ar giliai hipotermijos lygiu. Kraujagyslių gnybtas ant širdies, kuris yra atskirtas nuo likusių cirkuliacijos sisteminę kraujotaką kylančiosios aortos. Tokiu būdu galima sustabdyti širdį, su šalto administravimo kalio vainikinių arterijų. širdis tampa nejudrūs ir atsipalaidavęs, nes širdis sustoja Diastole etapą, kuris leidžia jums dirbti ramioje operacinio lauko.

Aplinkkelio chirurgas prasideda koronarinės širdies operacija, lygiu paviršiumi, šiek tiek aukščiau, vainikinių arterijų, su nedideliu mažinimas (pjūvis). Pjūvis tęsiasi su specialios žirklės 5-8 mm ilgio, tada donoro kraujagyslės (arterijos ar venos), turintys specialius siuvimo medžiagos vainikinės arterijos. Pabaigus širdies operacija, aortos blokavimo įtaiso nuėmimą bus nustatė normaliąją vainikinių arterijų kraujotaką. Įtraukdami į kanalizaciją perikardo ir laikino širdies ritmo reguliatoriaus laidai veda į galutinio operacijos etapo. Krūtinės yra uždarytas ir pacientas yra vežami į intensyviosios terapijos skyriuje, ir tokiu būdu baigiasi šuntavimo operaciją.

Daugeliu atvejų, įprastas apeiti atviros širdies operacijos nereikia kraujo perpylimo. Jei reikia perpylimas, ji kelia tam tikrą riziką. Specialios priemonės, skirtos užkirsti kelią perdavimo infekcinės medžiagos kraujyje.

Aplinkkelis paprastai atliekama sustabdyto širdyje. Tačiau kai kuriais atvejais tai galima padaryti aplinkkelį darbo širdies. Vadinamasis operacijas. Plakančios širdies atliekama pacientams, kuriems reikia mažiau apeiti arba rizikos grupės pacientai, jei tai įmanoma.

Pacientas turėtų žinoti, kad, įterptųjų aplinkkelių yra santykinis, ir ne visada atitinka į ligos sunkumą. Pacientas, kuriam gavo keturis aplinkkelių nebūtinai "sicker", nei tiems, kurie gavo tik vieną aplinkkelį. Vainikinių arterijų, kairiojo skilvelio funkcija ir gretutines ligas narė nustato Širdies chirurgijos ligonių sunkumą.

Aplinkkelio trukmė priklauso nuo daugelio veiksnių. Vienas turi nepamiršti, kad apėjimo chirurgas vienintelis tiltas mažėjant, tačiau negali sustabdyti ligos progresavimą, ir naujas susiaurėjimas gali atsirasti per tam tikrą laiką pagal aplinkkelio. Be to, kai kurie venų apeiti trumpesnis nei arterijų. Naudojant ant priekinio skilvelio arterijos iš kairiojo širdies vainikinių arterijų šakos yra šventa ir neliečiama. Pacientas po šuntavimo operacijos turi iš esmės pakeisti savo gyvenimo būdą ir mitybą, siekiant pratęsti maksimalią trukmę aplinkkelio.

Minimaliai invazinė širdies šuntavimo operacijos turi tą patį paciento tinkamumą, taip pat tradicinių šuntavimo atviros širdies operacijos, tačiau turi tą privalumą, kad jis gali būti atliekamas plakančios širdies. Pacientams, kurie turi minimaliai invazinės širdies šuntavimo operacija yra lengvesnis ir trumpesnis atsigavimą ir mažiau skausmo per gilus kvėpavimas po operacijos. Minimaliai invazinė širdies šuntavimo operacijos suteikia kitų privalumų, pavyzdžiui, trumpesnį buvimo ligoninėje po operacijos, mažiau galimybių užsikrėsti, mažiau kraujavimas, ir pigesnis.

Aplinkkelio komplikacijų po atviros širdies operacijos, gali pasireikšti nevienodai. Tačiau vienas iš paprasčiausių klasifikavimo komplikacijų yra skirstomos į dvi grupes: mirtinų ir ne mirtinas. Pagal mirtinų komplikacijų - mirtinų komplikacijų buvo tiesioginis pacientų mirties priežastis, ir, laimei, jie yra reti. Antruoju atveju tai yra nepilnamečiai komplikacijų, kad nėra žymiai grėsmę paciento ir neturi įtakos jų gydymą ir reabilitaciją. Didelė problema kyla, jei ne mirtinas komplikacijas nepripažino laiko ir "Domino" esmės galėtų reikšti, rimtų sutrikimų organizme, kuris kai kuriais atvejais yra mirtinas. Dažniausiai pasitaikantys pralaidas aplinkkelio atviros širdies operacijos, miokardo infarkto, insulto, nervų sistemos sutrikimai, plaučių veiklos sutrikimai, infekcijos, kraujo krešėjimo sutrikimų, ir kraujo krešėjimo komplikacijų.

Atsistatymas po aplinkkelio atviros širdies operacijos turi kelis etapus ir įtakoja individualias paciento savybėmis, ir tipo ir sunkumo operacijos. Po šuntavimo operacijos pacientas jaučiasi blogiau, bet tai tik laikina, kaip traumos šuntavimo operacijos metu. Todėl visais širdies ligoninėse atlikti priešoperacinė rengimą pacientui. Ji apima ne tik higienos ir dietinių preparato pacientui, bet ir derybų eilę, per kurį tyrimai ir psichologinis pasiruošimas šuntavimo operacijos pacientams. Per savo viešnagės klinikoje pacientai palaipsniui per šuntavimo operacijos, gydymo intensyvios terapijos skyriuose, taip pat ankstyvuoju pooperaciniu reabilitacijos priemonių. Gydytojai ir slaugytojai, turintys įtakos jums jų patarimai ir konsultacijos geriau pasirengti pacientams grįžti namo ir jų greičiau prisitaikyti prie aplinkos, kurioje jie gyveno anksčiau. Išieškojimas iš šuntavimo operacijos trunka keletą savaičių, priklausomai nuo to, ar ji yra atvira širdies šuntavimo operacijos ar minimaliai intervenciniai širdies šuntavimo operacijos. Po šuntavimo operacijos turėtų rūpintis, kurių kraujyje daug cholesterolio ir šeriami, atsižvelgiant į šią problemą. Po šuntavimo operacijos, svarbu atkreipti dėmesį į hipertenzijos. Pacientams po šuntavimo operacijos turėtų sportuoti reguliariai ir išlaikyti sveiką kūno svorį. Šuntavimo operacijos pacientams, taip pat turėtų būti aplankė reguliariai gydytojus, kontroliuoti stresą, dalyvauti reabilitacijos procese, ir reguliariai kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje. Pacientams po šuntavimo operacijos turėtų atkreipti dėmesį į galimas komplikacijas ir pranešti apie bet kokius pokyčius savo kardiologo. Be to, pacientai turi dėvėti elastinę paramą toje vietoje, kur kojos venos buvo pašalinta. Krūtinės ertmėje reikia keletą mėnesių atsigauti nuo šuntavimo operacijos. Po šuntavimo operacijos, pacientai gali gyventi normalų gyvenimą, tik tuo atveju, jei laikytis gydytojo patarimų apie sveiką gyvenimo būdą. Po šuntavimo operacijos, pacientai gali nuo anginos ir turi mažesnę riziką miokardo infarkto atsiradimo.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Bypass
Close