Triburio vožtuvo atrezija

Triburio vožtuvo atrezija

Tricuspid atresia
Tricuspid atresia

Triburio vožtuvo atrezija įvyksta labai nedidelę naujagimių (apie 0,005%). Dauguma pacientų su šia sąlyga turi kitą širdies liga. Triburio vožtuvo atrezija gali atsirasti kaip izoliuotos defekto, tada susijęs su plaučių arterijos stenozė ir prieširdžių pertvaros defektas, arba susijęs su skilvelių pertvaros defekto ar atviras arterinis latakas persistens. Kraujas iš dešiniojo prieširdžio patenka į kairiojo prieširdžio, patenka į plaučius ir skilvelių pertvaros defektas, einančios per dešiniojo skilvelio, arba tuo atveju, jei jis yra primityvus dešiniojo skilvelio ir plaučių arterijos šiuo atveju eina per arterinis latakas iš aortos persistens į plaučių kraujotaką. Triburio vožtuvo atrezija apsaugo širdį aprūpinti organizmą krauju praturtintas deguonimi. Šis defektas atsiranda prieš gimimą, nes triburio vožtuvo nėra tinkamai vystytis. Kadangi kraujas negali tekėti per triburio vožtuvo dešiniojo skilvelio nepavyksta sukurti. Kūdikiai, gimę su triburio vožtuvo atrezija padangos lengvai, melsva odos ir dažnai yra dusulys.

Bandymas gali sukurti stiprią, viršūninio impulsą ir sistolinis ūžesys ir Til Kairiajame krūtinkaulio krašto, tada cianozė, Eritrocitozė ir storesni pirštai.

EKG triburio vožtuvo atrezija

EKG rodo elektros ašies nuokrypis į kairę ar skilvelio hipertrofija. Už galutinę diagnozę būtina padaryti širdies kateterizacija ir Angiografijos cardiograph. Jei jis yra mažas plaučių kraujo srautas, pasirinkimo metodas yra tarp anastomozė. Subclaviae ir plaučių arterijos. Iki šiol nėra įrodyta, kad būti naudinga žarnų jungtys tarp dešiniojo prieširdžio ir plaučių arterijos.

Triburio vožtuvo atrezija gydymas

Kuo greičiau mes sukurti buvimas triburio vožtuvo atrezija kūdikis bus įtraukti į naujagimių intensyviosios terapijos skyriuje, kai kūdikis kvėpuoja su kvėpavimo aparato pagalba ir paruošti operacijos. Į pirmąją operaciją, jei reikia, dirbtinis šuntas gali išlaikyti kraujo tekėjimą per plaučius. Po trumpos pertraukos ir atkūrimo vaikų kardiologas nuspręsti, kada jie bus eiti į kitą operaciją, kuri yra Hemifontan procedūros ar Glenas sunt, kuri jungia 1/2 venas, kurios vykdo mažai deguonies kraują į plaučių arteriją. Pabaigoje ateina Fontan procedūra, kurioje iš venų, kuriomis kraujas su mažu deguonies kiekis poilsio tiesiogiai prijungtas prie plaučių arterijoje ir ji toliau vykdo, kad kraujo į plaučius.

Triburio vožtuvo atrezija prognozė

Po operacijos paciento būklė gerinant tačiau jis gali sukelti komplikacijų, pvz., Aritmijos, viduriuojant, kad trunka ne 4 ilgas laikotarpis, kaupimasis skysčio pilvaplėvės ertmę, stazinis širdies nepakankamumas, užsikimšimas į dirbtinio mazgą, smegenų insultas arba staigi mirtis. Prognozė nėra gera gyvenimo.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Tricuspid atresia
Close