Fontan procedūra

Fontan procedūra

Fontan procedure
Fontan procedure

Kas yra Fontan procedūra


Fontan procedūra yra atviros širdies chirurginė procedūra, taikoma vaikams su širdies ir puikus laivų, kurie gimimo metu, kuris kanalas yra sudaryta su mažai deguonies kraujo į dešiniojo skilvelio apeiti struktūros trūkumų, ir perduoti tiesiogiai Naujos deguonies plaučiuose. Fontan operacija atliekama kovoti su kelių sudėtingų įgimtų širdies anomalijų, tarp triburio širdies vožtuvų nėra, triburio širdies vožtuvų neįprastai sukurtas, kai plaučių vožtuvas nėra tinkamai vystytis nepašalinta skilvelio pertvaros, kai kairėje pusėje elementai širdies nereikia kurti visiškai, kai žmonės su dideliu paliko skilvelio ir mažos dešiniojo skilvelio, dvigubo įleidimo dešiniojo skilvelio. Ši medicinos procedūra atliekama vaikams nuo dvejų iki trejų metų, ir iki šio medicinos procedūros, daugelis vaikų jau turi dvipusį Glenn mazgą tipo.

Fontan procedūra gali būti atliekama įvairiais būdais, tačiau juos visus jungia užpakalinės vena cava į plaučių arteriją. Pacientai, sergantys plaučių aukšto kraujo spaudimo negali atlikti Fontan procedūras. Fontan veikimas dvi pagrindinės varomosios jėgos, leidžiantys deguonies prastos kraujo srautą į plaučius padidėjęs spaudimas venose ir kvėpavimas. Venose slėgis padidėjo 3-4 kartus, su šia procedūra. Kai mes kvėpuoti grynu oru, viduje krūties didėja ir šviežio oro tūris yra atkreipiamas į kvėpavimo takus. Tuo pačiu metu, kraujas, nubrėžtos į plaučius ir kvėpavimo takų, kraujo patenka į plaučius su deguonies trūkumo ir yra praturtintas su deguonimi. Fontan operacijos siekiant atlikti pacientas turi turėti gerus plaučius.

Fontan procedūrų, tokių kaip yra įvairių formų:


Atriopulmonary ryšys arba klasikinis Fontan yra operacija, kurioje surinkimo kamera iš širdies, kad renka mažai deguonies kraują iš organizmo yra izoliuotas nuo likusios iš širdies, ir tada šio surinkimo kameros plėtros, po to pridedama į dešinę plaučių arterijos kuri atlieka mažai deguonimi prisotinto kraujo iš širdies į plaučius ir kvėpavimo takų.

Šoninės tunelis arba bendra cavopulmonary ryšys naudojamas, nes priėjo prie išvados, kad pasirodo kraujas iš venų rinkti Cambier atsiradimą turbulencijos ir gamina krešulių, kurie po to, kai sukurti didesnių problemų. Šiame Fontan operacijos, kraujotakos, kuri ateina iš viršutinės kūno dalis yra prijungtas prie viršutinės dalies dešinėje plaučių arterijoje ir po to surinkimo kamera pridedamas į šią teisę plaučių arterijoje apačioje, tada dirbtinai formos 1/2 vamzdžio medžiagos buvo įtrauktas į surinkimo kameroje.

Extracardiac kanalas yra Fontan operacijos tipas SVC jungia teisę plaučių plaučių arteriją, tačiau IVC kad ateina iš apatinės kūno su dirbtinės medžiagos, formos kaip vamzdis.

Norėdami būti sėkmingas Fontan operacija, reikia vieno skilvelio nėra pernelyg sugadinta siurbimo kraujo spaudimą ir plaučių arterijų darbo, turi likti atsipalaidavęs, kitaip kraujas nebūtų galės tekėti.

Fontan apyvartą problemos pusė širdies nepavyksta, kepenų venų aukštas kraujo spaudimas, sisteminis veninis aukštas kraujo spaudimas, krešėjimo sutrikimas, kraujas teka uždarame rate, teisė prieširdžio išsiplėtimas, padidėjęs kraujo spaudimas, sutrikęs ryšys tarp venose ir arterijose, prastai aišku, skystis, kuris veikia visą kūną ir negali to padaryti fizinius pratimus.

Po Fontan operacijos kai kurie vaikai gali susidoroti su labai fizinio aktyvumo, o kai kurie vaikai ir šiek tiek pastangų yra sunki našta, tačiau dauguma jų yra per vidurį. Dauguma vaikų po Fontan operacijos skystina kraują siekiant išvengti krešulių kūrimą kraujyje.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Fontan procedure
Close