Viskas ko jums reikia žinoti apie hipertenzija ar aukštas kraujo spaudimas

Viskas ko jums reikia žinoti apie hipertenzija ar aukštas kraujo spaudimas

hypertension
hypertension

Nėra jokių abejonių, kad aukštas kraujo spaudimas yra didelis pavojus susirgti koronarine širdies liga, pavyzdžiui, krūtinės angina, širdies priepuolis, insultas, ir lėtinė inkstų liga. Aukštas kraujo spaudimas, yra sąlyga, kad sukelia patologinių pakitimų širdyje, ty. Hipertenzija didina širdies ir sumažina inkstus. Pacientai, sergantys didelio kraujospūdžio liga turi penkis kartus didesnę riziką koronarinės širdies ligos ir dvidešimt kartų didesnė rizika smegenų kraujotakos sutrikimo mirties.

Kas yra kraujo presure

Norėdami suprasti, ką tai reiškia, aukštas kraujo spaudimas, pirmiausia turime žinoti, kas yra kraujo spaudimas. Kraujo spaudimas yra iš tikrųjų žmogaus organizmo arterijose spaudimas, kuris atsiranda tada, kai širdis dirba siurblys principą, kad siurbliai kraujo per dideles arterijos, išsišakoti į smulkesnes arterijas ir kapiliarus, kuri ir toliau aprūpinti organizmą krauju praturtintas deguonimi, po to, kraujas grįžta į širdį per venas. Kraujo Pogoń per arterijų sukuria spaudimą dėl kraujagyslių sieneles, ir šis spaudimas yra vadinamas arterinis kraujospūdis. Šis slėgis turi būti pakankamai stiprus, kad užtikrinti pakankamą kraujo pritekėjimą veiklos metu ir per atsipalaiduoti. Arterinis kraujospūdis išstumimo iš kraujo, į kairiojo skilvelio aortos siūlydavo plaučių vožtuvas, širdies dešiniojo skilvelio į plaučių arteriją į širdies ir kraujo. Kitas jėga gaminti arterijas, kai jie sukuria atsparumą kraujo srautas. Jei kapiliarai yra plati atvira, kraujas gali tekėti lengvai per juos. Tačiau, kai kapiliarai yra siaurinamos, kraujo tėkmės per juos yra sunkiau ir padidinti kapiliarų spaudimą ir tada pasirodo aukštą kraujospūdį. Padidėjęs kraujo spaudimas gali sukelti žalos arterijų ir širdies. Sistolinis spaudimas ar maksimalaus slėgio vertės arterinis kraujospūdis yra padalintas į širdies susitraukimo ir diastolinis kraujospūdis arba minimalus slėgis šiuo metu, kai širdis atsipalaiduoja.

Nustatykite hipertenzija ar aukštas kraujo jai buvo daromas spaudimas

Jei mes bandome apibrėžti hipertenzija, mes galime pasakyti, kad hipertenzijos diagnostikos kriterijai yra prieštaringas, nes kraujo spaudimas didėja su amžiumi ir svyruoja nuo vieno iki kitų matavimų. Daugiausia autorių mano, kad hipertenzija yra,, jei diastolinis kraujospūdis nuolat didesnis nei 100 mm Hg žmonių, vyresnių nei 60 metų amžiaus arba 90 mm Hg žmonėms, turintiems mažiau nei 50 metų. Manoma, kad kraujagyslių komplikacijos Hipertenzija nuo kraujospūdžio padidėjimo. Virš 200 mm Hg sistolinis kraujospūdis yra ekstremalus kraujo spaudimas, ir yra laikoma piktybinė hipertenzija.

Kai mes sakome, nustatyti hipertenziją, mes galime pasakyti, kad hipertenzija, kad nebuvo padaryta akivaizdžių pokyčių, širdies yra vadinamas "hipertenzinė kraujagyslių ligos."

Bet kai jie kairiojo skilvelio hipertrofija, širdies nepakankamumas ir vainikinių arterijų liga "hipertenzinė kraujagyslių ligos" yra tinkamas terminas.

Bet kokios formos hipertenzija yra nedažnas prieš 20s amžiaus. Jauni žmonės dažnai sukelia lėtinis glomerulonefritas, inkstų arterijų stenozė, pielonefritas, ar aortos aortos.

Kitimai padidinti kraujo spaudimą, kylantį jaudulys, baimės ar nuovargis ir padidinti tik sistolinis kraujospūdis pagyvenusių žmonių stambių arterijų elastingumo praradimo neatspindi hipertenzinė liga.

, Jei norime apibrėžti hipertenzija, mes turime kalbėti apie jos klasifikavimo:

Pirminė hipertenzija: apie 85% atvejų, nėra pastebimo hipertenzija sergantiems kraujagyslių ar širdies ir kraujagyslių ligų priežastis. Arterinė hipertenzija paprastai įvyksta tarp 25s ir 55s metų. Šeimos istorija paprastai rasti informaciją apie hipertenzija (atakos, staigi mirtis, širdies nepakankamumas). Dažniausiai pasitaiko moterims nei vyrams. Ankstyvosiose stadijose slėgio pokyčiai yra laikini, tačiau vėliau slėgis nuolat didėjo, net ir tais atvejais, kai yra įrodyta, liga yra įmanoma, kad slėgio pokyčiai, priklausomai nuo, pvz. emocinio streso, ypač pyktis, įžeidinėjimų ar nugalėti. Kraujospūdis buvo mažesnis, kai matuojamas pacientams, kurie guli nei tuomet, kai tiriama klinikoje pacientai. Jis taip pat yra mažesnė whan kraujospūdis, jei matuojamas pacientų namuose ar atliekant kasdieninę veiklą. Diagnozė dar nenustatyta, kokios vertės turėtų būti imtasi kaip autoritetinga hipertenzijai apibrėžti.

Perspėjimas: Visi aukščiau paminėti yra teisinga kitų formų hipertenzija. Pirminės arterinės hipertenzijos diagnozė negali būti pateikti tik jos nagrinėjimo bei pasikartojimą konkrečių priežasčių.

Inkstų Hipertenzija

Kraujagyslių, kaip, galbūt, labiausiai paplitęs išgydomos hipertenzijos priežastis gali būti laikomas viena susiaurėjusios arba abiejų inkstų arterijų dėl aterosklerozės, fibromuscular hiperplazija, arba dėl kitų priežasčių. Turi tą patį kursą, kaip pirminės arterinės hipertenzijos, bet jis gali būti nustatomas pagal iš šių aplinkybių buvimą:

- Virš 50 metų amžiaus, jei yra epigastriumo ar inkstų arterijos išsiplėtimas

- Jei yra bet kur aterosklerozė, ir, jei yra, kiek pokyčiai ir išorės atrodo priešingai metu kai ji atsiras kraujagyslėse

- Jei yra pratęstas hiper koncentracijos kontrastinės medžiagos urografija, kuri gali būti vertinama sergančio inkstų

- Jei yra padidėjęs renino kiekis inkstų veninio kraujo (palyginti su kitu inkstų)

- Jei radioaktyviosios medžiagos išsiskyrimas iš inkstų yra normalu

- Jei aterosklerozė arba fibromuscular inkstų hiperplazija gali įrodyti su r. arteriogramas.

Funkcinė reikšmė, šie pokyčiai būti nustatoma naudojant Howard Stame tyrimas, sumažėjo koncentracijos natrio ir padidėjo osmostat šlapime pusėje, kad veikia.

Parenchimal - lėtinis glomerulonefritas ir pielonefritas yra didžiausia grupė iki šiol žinomas priežastys hipertenzija. Rečiau, vienašališkas pielonefritas, bet jis yra chirurginiu būdu gydyti. Retais priežasčių yra policistinių inkstų ir įgimtas ar įgytas obstrukcine vandenės. Ūmus glomerulonefritas dažnai yra susijęs su hipertenzija.

Endokrininės - pheochromocytom navikas antinksčių šerdinės dalies liaukos arba (rečiau) išilgai pluošto audinių hromafinog. Sukelia nuolatinę arba su pertrūkiais buvimą hipertenzija, norepinefrino ar epinefrino į kraujotaką. Hipertenzija gali sukelti ir Kušingo sindromas, pirminis aldosteronizmas, trūksta 17 - hidroksilazė, įgimta antinksčių hiperplazija su virilizmom ir perdozavimo deoxycorticosterone eozinofilinės hipofizės navikas, kuris sukelia akromegalija antinksčių, po nesėkmės gydyti.

Aortos aortos - įgimtas susiaurėjimas aortos lanko, viršutinių galūnių ir miego arterijos hipertenzija. Kojose kraujospūdis yra normalus arba sumažėjęs.

Įvairūs efektai - hipertenzija skirtingas stipriąsias su kuriais susiduria su išreikšta Toxemia darbo, tada į naviko ar hematoma, kurios sukelti padidėjęs kaukolės vidaus slėgis, per didelis tempimas šlapimo pūslės ir vėlesniuose etapuose polyarteritis, platinama raudonoji ervthematosus ir sklerodermija.

Nėštumo Hipertenzija atsiranda proteinurija ir edemos atsiradimo nėštumo metu moterų, kurios turėjo normalų spaudimą ir gali pateikti su preeklampsijos, kuris paprastai pasireiškia po 28 nėštumo savaičių, po kelių valandų laikotarpį aukšto slėgio, yra būdinga, kaip nėštumo progresuoja ir edema augimas ir eklempsija sudėtinga situacija iš pirmiau minėtų simptomų.

Piktybinė hipertenzija - bet kokia atkakli hipertenzija, gali tapti pavojinga. Diastolinis spaudimas pakyla virš 130 mm Hg ir veda ryškus arteriolių nekrozė, tada vyksta inkstų funkcijos nepakankamumas ir pirštų pagalvėlių edema. Spenelių edema gali prieš inkstų nepakankamumą. Naudojamas terminas "piktybiniai", nes mirtingumas yra labai didelis ir beveik 100% per dvejus metus, jei ji nėra gydoma.

Patogenezė: esminė ir inkstų hipertenzija sukelia padidintu atsparumu periferinių arteriolių. Šio įvykio mechanizmas, šiuo metu nežinoma. Iki širdies nepakankamumo atsiradimo ar edema, minutinis širdies tūris sumažėja. Presorenalne medžiagos gali būti esminė ir inkstų hipertenzija vaidmenį, tačiau tai nebuvo įrodyta, klinikinėje praktikoje.
Feochromocitoma hipertenzija sukelia įvairių veiksnių ir padidėjęs širdies ritmas ir periferinį pasipriešinimą, todėl nuo epinefrino ir norepinefrino į kraujotaką. Yra ne žinomas mechanizmas hipertenzija dėl antinksčių gliukokortikoidai, aldosterono ir deoxycorticosterone. Hipertenzija tiesiogiai priklauso nuo aortos aortos susiaurėjimas. Kairiojo skilvelio išstumti kraują "maža kolegija", nors inkstų funkcija taip pat gali dalyvauti.

Patologija hipertenzija

Atkakli hipertenzija sukelia grįžtamą arteriolių susiaurėjimas per pirmąjį, tačiau vėliau šie pokyčiai tapti nuolatine intimos, raumenų skaidulų hipertrofija ir stikliškas degeneracijos sustorėjimas. Piktybine hipertenzija, arteriolių nekrozė (ypač inkstų kraujagysles) sparčiai vystosi ir yra atsakingas už formationof ūminio inkstų nepakankamumo sąlyga. Antrinis sukelia kairiojo skilvelio hipertrofija ir nepakankamumas, taip pat pakeisti arteriolių. Hipertenzija pagreitina aterosklerozinės vainikinių ir smegenų arterijų procesą, dažnai pasekmės pasireiškia miokardo infarkto ir smegenų hemorrhage ar trombozė atsiradimo.

Apibrėžti hipertenzija, mes turime žinoti, klinikinis vaizdas hipertenzija:

Klinikiniai bei laboratoriniai radiniai, daugiausia dėmesio skiriama laipsnio kraujagyslių būklės blogėjimo, taip pat svarbių organų: širdies, smegenų, inkstų, akių ir periferinės arterijos.

Simptomai yra lengvo iki vidutiniškai išreikšta pirminei hipertenzijai yra gerai toleruojamas. Neribotam simptomai atsiranda po to, kai pacientas išmoksta turėti aukštą kraujo spaudimą ". Suboccipital skausmas pasireiškia anksti ryte ir prižiūrimi visą dieną, bet tai galima tikėtis, kad bet kokio tipo galvos skausmas (įskaitant net imituoti migrena). Kiti dažni skundai yra: galvos svaigimas, galvos, nuovargis, energijos nuostoliai, širdies plakimu, sunkumo jausmas. Šie simptomai pasireiškia dėl susirūpinimą hipertenzija arba dėl susijusios psichologinio streso akivaizdoje ..

Pacientai, sergantys feochromocitomų dažnio, kad išskirti daugiausia norepinefrino paprastai turi atkakli hipertenzija. Pakaitomis išleidžiamus katecholaminų leidžia atakuoti (kuris gali trukti kelias minutes ar valandas), ūmaus nerimo, širdies plakimu, gilaus kvėpavimo, blyškumas, šaltkrėtis, pykinimas ir vėmimas. Per ataka, kraujo spaudimo padidėjimą, ir jie gali vystytis krūtinės angina ar ūminė plaučių edema. Pirminis aldosteronizmas pacientams gali būti bendro pobūdžio atsakymą, epizodų raumenų silpnumas ar paralyžius, jutimų sutrikimas, ir poliurija nikturija.

Jei širdis veikia, tai yra paroksizminė naktinė dispnėja ar sergate bronchine astma, su arba be simptomų, lėtinio kairiojo skilvelio. Jūs galite kurti krūtinės angina arba miokardo infarction.Renal pokyčiai neturi sukelti labai ryškūs simptomai. Nikturija yra neįmanoma arba pakaitinis hematurija. Periferinių arterijų liga dažnai sukelia laikinai šlubavimu. Kai terminalas aortos įtakos susiaurėjimas yra sėdmenų ir apatinės dalių nugaros skausmas vaikštant, ir vyrai tampa bejėgiai.

Pokyčiai smegenų švino hemiplegija ir afazija dėl trombozės arba staigus kraujavimas, kuris gali baigtis mirtimi, per kelias valandas ar dienas. Piktybine hipertenzija (o kartais ir jos nėra) atsiranda stiprus galvos skausmas, sumišimas, koma, traukuliai, regos sutrikimas, laikini neurologiniai požymiai, pykinimas ir vėmimas (hipertenzinė encefalopatija). Formavimosi mechanizmas yra nežinomas. Kai formuojant vaidmuo gali turėti smegenų edema, taip pat ir, jei vartojate vaisto vartojimą, pokyčiai yra grįžtami.

Fizinių simptomų priklauso nuo hipertenzijos priežastis, trukmę ir intensyvumą ir žalos gyvybiškai svarbių organų lygio.

Kraujospūdis

Hipertenzijos diagnozė negali būti skiriamas pacientams, jaunesniems nei 50 metų amžiaus tol, kol Jūsų kraujospūdis neviršija 140/90 mm vertę? Hg, arba kai pacientas turi ilsėtis ne mažiau kaip 3 kartus 20 minučių ar daugiau, ir tai yra šeimos rate. Per kraujospūdžio matavimai, įprastu būdu vertes? Gali būti didesnis nei kai nėra hipertenzinė liga, nes taikos, kraujospūdis sugrįžta į normalų, tai yra iš tikrųjų, kraujagyslių hiperaktyvumas, hipertenzija.

Tinklainė - Keith - Wageneirova aukšto kraujo spaudimo (kW) klasifikavimo pokytis turi prognostinę reikšmę ir gerai dera su klinikine eiga.

KW1 = Minimalus arterijų susiaurėjimas

KW2 = Kažkas didelis susiaurėjimas arterijų ir venų manevravimo.

KW3 = Fluffy tipas eksudato iš "vatos" su raudonu apdailos ir žiedinės kraujavimas.

KW4 = Nesvarbu, kurioje pirmiau minėtą plius spenelio, regos diskas pakilimo, fiziologinė ertmė ištrynimu, neryškus disko kraštus. Piktybinė hipertenzija yra visada susijęs su spenelio ..

Širdies ir arterijų - galima išgirsti garsiai, antra tonas per aortos sistolinio ir dempingo sprogimo. Ši liga gali būti įrodyta, kairiojo skilvelio didinimas. Taip pat pastebėta, kairiojo skilvelio nepakankamumas, bazinių plaučių šalių ir pulsus pokyčiai padidino ritmą.

Pulsas poreikius - Būtina, kad tiesiogiai palyginti miego, RADIAL, šlaunies ir pakinklio arterijų ir pėdos arterijų impulsų. Būtina atkreipti dėmesį į buvimą ar nebuvimą pagrindinių arterijų, įskaitant pilvo aortos ir pakinklio arterijų impulso. Kraujospūdis turi būti matuojamas abiejose rankose ir kojose.

Smegenys - Galima rasti neurologiniai požymiai smegenų trombozė arba kraujavimas. Neurologinių požymių būna teigiamas Babinski Hoffmann ir kartais grynas hemiplegija arba hemianopsija.

Hormoniniai padėtis - Jei yra Kušingo liga, tai pateikti jų požymiai: viso kūno nutukimas, hirsutizmas, spuogai, gali būti kreipiamas antinksčių navikų. Pirminis aldosteronizmas yra glebus paralyžius ir raumenų silpnumas ir hiperaktyvumas arba sausgyslių refleksų nebuvimas.

Aortos aortos - susilpnėja arba joms skirtas laikas pratęstas. Šlaunies arterijos pulsas, palyginti su radialinis arterijų impulso. Jaunų žmonių rasti patvirtina diagnozuotas aortos aortos. Diagnozė patvirtinta nedalyvaujant, kuri yra perduodama į interscapular regiono bazinio ūžesys. Gali būti apčiuopti ir įkaito arterijos Palei apatinį šonkaulių ir Škaplierinės ypatingai kraštuose.

Parenchiminių inkstų liga: Pacientai turi išvaizdą ir kvapą uremijos. Policistinių inkstų yra dideli ir gali būti apčiuopti.

Laboratorinių tyrimų duomenys taip pat turi svarbų vaidmenį, kai norime apibrėžti hipertenzija.

Šlapimo įprastinis patikrinimas gali Show Low vertybes?, Kuri stebi parenchiminių inkstų liga arba pirminis aldosteronizmas nefropatiją. Abiem atvejais PNP padidėjo dėl progresuojančio uremijos gali sukelti anemija. Tačiau, aldosteronizmas kalio koncentracijos yra žemas, o yra padidėjusi natrio koncentracija ir C02, priešinga išvada yra įmanoma, uremijos, susijusios su pirmine inkstų liga.

Nefrosklerozė lydi proteinurija Granuliuotos reiškinių ir kartais microhematuria, šių elementų pagrindu, ji negali būti atskirti nuo lėtinio nefritas.

Jei tyrimo metu mano, kad bacilų į galėti gaivus ir švarus, jis yra už lėtiniam pielonefritui. Mažiau paplitęs yra leukocitų pokyčiai. Piuria nėra bendra išvada. , Visi pacientai turi būti atlikti kiekybinius gryno mėginių kultūras ir pakartoti jį laiko tarpais, kaip lėtinis pielonefritas bacilų į galėti kartais gali būti.

Jei klinikinis vaizdas yra Kušingo liga sutikimo arba feochromocitoma būtina atlikti kiekybinį nustatymą 17 Hydroxysteroide ir 17 Ketosteroide su šlapimu. Tai nėra būtina reguliariai nustatyti aldosterono, šlapime, išskyrus labai rapurpurne strijomis ir grūdų odos. Inkstų terminas etapas arba tarpiniais atvejais. Diagnozė patvirtinama biocheminės analizės ..

Rentgenografinio išvados yra svarbus metodas, kai norime apibrėžti hipertenzija.

Rentgenograma gali atskleisti Uzur šonkaulių ir šiek mygtuką su aortos aortos aortos ir širdies laipsnio didinimas, kurį sukelia hipertenzija. Intraveninė urografija galite pranešti mums apie santykinio dydžio per inkstus, tvarkaraštis kontrasto, keičiasi inkstų poziciją, nematomos zonos buvimas ir pilonefritisu inkstų.

EKG pagrindu gali nustatyti kairiojo skilvelio hipertrofija laipsnį tiksliai kaip sutrikusi vainikinių arterijų gyvybingumo požymių ir išreiškė Q bangos. Aldosteronizmas Q-T intervalas buvo pratęstas.

Jums gali tekti tai padaryti vieną kartą ir transfemoral aortos rašyba. Kontrastas yra reikia švirkšti prieš atskirti inkstų arterijų, analizė radionuklidiniais išsiskyrimą abiejų inkstų, šlapimo tyrimas bet ypač inkstą (matuojant vandens, elektrolitų, inulino, PAH išraiška).

Hipertenzijos kontrolės analizė

Ar patartina periodiškai oftalmologijos tyrimas, EKG nustatyti širdies ir inkstų būklę, krūtinės radiografia, PSP išsiskyrimas, NPN, šlapimo savitasis sunkis, taip pat baltymų šlapime nustatymas. Tokiu būdu galima stebėti ligos progresavimą.

Gydymas hipotenzinis srautų

Daugelis sergančių pacientų, ypač vidutinio amžiaus moterims, jaustis gerai, o ne išgydyti ją. Todėl reikia būti atsargiems sprendimų ir patarimų apie gydymo.

Hipertenzija turi skirtingą svorį, atsižvelgiant į skirtingų pacientų, ir todėl gydymas turėtų priklausyti nuo hipertenzijos sunkumo ir komplikacijų buvimo laipsnį.

Komplikacijų gydymas

Šios komplikacijos aprašyta stazinis nepakankamumas: vainikinių, smegenų, inkstų, krūtinės angina, miokardo infarktas, smegenų kraujosruva, galvos smegenų trombozė ir inkstų nepakankamumas.

Yra nėra žinoma priežasčių, dėl galvos skausmas hipertenzija sergančių, bet ji dažnai yra emocinis kilmė, išskyrus atvejus, kai pagreitintą arba piktybine hipertenzija. Siūlyk bei paaiškinimus, yra dažnai naudingi.

Svorio netekimas

Nutukimas yra ne būtinai turi būti kartu su aukštu kraujospūdžiu. Tačiau yra stiprus ryšys tarp nutukimo ir aukšto kraujo spaudimo. Nutukę žmonės yra tris kartus labiau linkę aukštą kraujospūdį, palyginti su normalaus svorio žmonės. Nutukę žmonės turi papildomą kiekį kraujyje, kad su aukšto kraujo spaudimo yra labai apkrauti širdį. Gal svarbu pabrėžti, kad tai yra sunku išlikti ant dietos. Normalizuoti kūno svorį nutukusiems pacientams gali sumažinti kraujo spaudimą, ar net, kad jis normos ribose. Sunkių formų, aukštas kraujospūdis, kūno svorio mažinimas daro narkotikai efektyviau. Reikia pažymėti, kad daug žmonių senėjimo gauti svorio. Dėl šios priežasties yra tokia: po 25 metų gyvųjų organizmų turi 10 kalorijų mažiau per dieną kiekvienais gyvenimo metais. Asmenys, sulaukę 50 metų amžiaus reikia dieną pradėti taikyti ne 250 kalorijų (25 x 10). Jei įvesite 100 kalorijų kiekvieną dieną daugiau (pavyzdžiui, vienas gabalas duonos), per metus gausite penkis kilogramus svorio.

Sumažinti druskos vartojimą

Aukšto kraujo spaudimo gydymas sumažintą natrio suvartojimą. Didelis apribojimas druskos vartojimas nėra būtinas. Rekomenduojama paros dozė vieną arbatinį šaukštelį druskos. Jis gali sumažinti kraujo spaudimą iki 10 mmHg. Siekiant realizuoti šiek tiek druskos, rekomenduojama turėti su daugiau šviežių daržovių ir vaisių dietos. Maistas vietoj druskos turėtų būti įtraukta vaistažolių prieskoniai ir citrina. Venkite konservuotų produktų, pikantiškas mėsos ir pieno produktų, taip pat visas kitas sultingą produktai įskaitant daržovių saugomi žiemą (rūgštus kopūstai, paprikos, agurkai ir kt.)

Fizinis aktyvumas

Reguliarūs fiziniai pratimai yra naudinga pacientams, sergantiems didelio kraujospūdžio liga. Buvo nustatyta, kad fiziniai pratimai mažina kraujo spaudimą ir verčia žmones labiau motyvuoti gydymui. Prieš gaunant dalyvauja fizinio aktyvumo, tai visų pirma reikia būti fiziškai patikrinti, ypač įkelti fizinio krūvio testą, nustatyti apkrovų dydį. Fizinis aktyvumas taip pat gali būti žalingas, jei nėra tinkamai dozuojami. Vaikščiojimas, dviračių, ir baseinas, yra rekomenduotini. Pratimai yra nerekomenduojama, kur atliekami daugiau galvos judesius arba statines apkrovas (kėlimo, stūmimas automobilius ir tt). Fizinis aktyvumas turi būti gera. Fizinis aktyvumas atidėti nepalankių oro sąlygų (temperatūra žemiau 0 ° C arba aukštesnėje kaip 25 ° C pavėsyje, drėgmės, daugiau kaip 70%)

Atsipalaidavimo metodai

Pastaraisiais metais padidėjo susidomėjimas įvairių atsipalaidavimo technikų aukštam kraujo spaudimui gydyti. Šis metodas gali gauti gerų rezultatų į protiškai anksto įtemptos asmenį. Reikėtų pažymėti, kad šis gydymas turi būti taikomas laikomasi dietos, fizinio aktyvumo ir farmakoterapija. Įvairūs metodai yra atsipalaidavimo pratimais, joga, transcendentinė meditacija ir daugiau.

Prognozė hipertenzija

Nors pacientai, sergantys didelio kraujospūdžio liga lengvai turėti normalų gyvenimą, jie kreipiasi į negydyta hipertenzinė širdies ir kraujagyslių ligų miršta nuo komplikacijų per 20 metų.

Hipertenzija pagrindinių priežasčių yra atsakingas už mirčių, kaip, Kušingo liga, polyarteritis ir terminalo nefritas.


hypertension
Close