Blalock Taussig šuntas

Blalock Taussig šuntas

Blalock Taussig shunt
Blalock Taussig shunt

Kas yra Blalock Taussig šuntas

Blalock Taussig šuntas yra laikina chirurginė operacija, kuri atliekama naujagimiams. Blalock Taussig šuntas yra daroma dėl to, kad širdis nėra išduoda pakankamai kraujo prisodrintas deguonies likusios kūno dalies. Tai atsitinka todėl, Falo Falot, triburio atrezija, plaučių arterijos atrezija ir kitų cianoze įgimtos širdies ydos, pavyzdžiui, širdies defektas.

Simptomai

Simptomų, kurie rodo, kad šių ligų yra melsva oda, nagai ir lūpos. Blalock Taussig mazgą vienas iš dviejų pagrindinių arterijų šakų yra atskiras ir pritvirtinkite vamzdelį tiesiai į plaučių arteriją. Šis vamzdis leidžia kūdikiui sklandų kraujo į plaučius.

Blalock Taussig šuntas rengiantis Fontan procedūrą, kuri ateina vėliau, bet jis yra labai svarbus vaikui po gimimo turi pakankamą deguonies kiekį kraujyje. Ši nuo pat jos įkūrimo tvarka kelis kartus modernizuotas, tačiau vis dar neša chirurgas Alfredas Blalocko ir kardiologo Helen Taussig kūrėjų vardą. Blalock Taussig šuntas labai svarbu, nes pirmą kartą medicinos pasaulio istorijoje buvo įrodyta, kad širdies yda gali būti remontuojami.

Po Blalocko Taussig šuntas

Po Blalock Taussig šuntinių pacientams skiriami vaistai siekiant užkirsti kelią kraujo krešulys mazgą interjero ir suma priklauso nuo kūdikio svorio. Po Blalock Taussig šuntas pacientas neturėtų dehidratuoti ir ginčiai dažnai artimųjų ar nėra atsilaisvinusių arba vandeningos išmatos, puking, padidėjęs prakaitavimas, tada jums reikia kreiptis į gydytoją. Yra galimybė, kad Blalock Taussig šuntas gauna užsikemša ir užkirsti kelią savo kraujotaką, šiuo atveju, pacientas turi kvėpavimo problemų ir taps cyanotic tokiu atveju nedelsiant kreipkitės į savo kardiologo.

Po Blalock Taussig šunto procedūrą reikia reguliariai lankytis savo kardiologo. Kardiologas dirbs echokardiogramą kūdikio širdį, siekiant nustatyti širdies ir perstūmimo būklę. , Nes Blalock Taussig šuntas nėra nuolatinis chirurgija, nes kūdikio širdis auga ir šuntas lieka ta pati, galite tikėtis, kad jūsų kūdikis bus reikalinga nuolatinė sprendimą ir naują veiklą.

Be to, pirmiau minėtu trombozės (kraujo krešulio susidarymas), yra įmanoma ir atsiradimo statistiškai formavimo, po Blalocko Taussig šunto tvarka, bet labai retai. Echokardiografinio tyrimo krūtinės ląstos rentgeno pagalba ar pagalba gali būti lengvai matomas buvimas po Blalock Taussig mazgą seroma.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Blalock Taussig shunt
Close