Hipotenzija arba žemas kraujospūdis

Hipotenzija arba žemas kraujospūdis

Hypotension
Hypotension

Kas yra hipotenzija

Hipotenzija arba žemas kraujospūdis kraujospūdis buvo mažesnis nei įprasta tikėtinas kraujo spaudimas kiekvienam asmeniui, tam tikromis sąlygomis ir yra santykinis terminas. Norėdami nustatyti, hipotenzija, pirmiausia turime nustatyti tam asmeniui, atsižvelgiant į veiklą, amžiaus, vaistai kraujospūdžio vertę, kad naudojimo ir sveikatos. Norėdami suprasti, hipotenzija, pirmiausia turi suprasti, kas yra kraujo spaudimas. Kraujo spaudimas yra jėga, su kuria kraujas spaudžia arterijų sieneles. Kraujo spaudimas yra skaityti du skaičiai, pirmasis yra didesnis sistolinis kraujo spaudimas, o antrasis yra mažesnis diastolinis kraujo spaudimas. Sistolinis kraujospūdis arterijose spaudimas, tuo metu, kai širdis alsuoja kraujo arterijas. Diastolinis kraujospūdis arterijose spaudimas, kai širdis priklauso. Skaitymas kraujospūdžio milimetrais gyvsidabrio arba (mm Hg). Optilamaln kraujospūdis sveikų asmenų yra 120/80 mm Hg. Žemas kraujo spaudimas ar hipotenzija gali būti laikoma kraujo spaudimą, kuris yra mažesnis nei 90/60 mm Hg, kuris kelia problemas. Kai kurie žmonės visada hipotenzija, bet tai yra normalu ir nekelia jiems jokių problemų.

Hipotenzijos simptomai

Patvarūs žemas kraujo spaudimas beveik niekada nesukelia rimtų sveikatos sutrikimų, nes organizmas pritaikyti jam ir nerodo jokių simptomų. Problema kyla Staigios hipotenzijos atsitinka, kai smegenų ir kitų gyvybiškai svarbių organų praranda savo kraujo tiekimas ir neturi laiko prisitaikyti. Staigų kraujo spaudimo pacientams jaustis nuovargis, galvos svaigimas, nemiga, depresija, regėjimo sutrikimas, trūksta koncentracijos, apsvaigimas, dehidratacija, alpimas, pykinimas, sunkių širdies plakimas, negilus kvėpavimas, prakaitavimas ir kitų jausmus, priklausomai nuo hipotenzija kalbama apie.

Pirminis hipotenzija yra nuolatinis mažo slėgio, kad mes negalime rasti priežastį, bet genetiniai veiksniai turi poveikį, geografinės vietovės, mityba, stresas, fizinį aktyvumą, bei kūno svorį. Pirminis hipotenzija taip pat vadinama idiopatine hipotenzija, esminius hipotenzija arba konstitucinę hipotenzija. Pirminis hipotenzija yra dažniausias tarp jaunas ir plonas moteris, tačiau jis yra nekenksmingas ir gali padėti ligų, apie kurias sukelia aukštą kraujo spaudimą, pavyzdžiui, grūdinimas arterijose, miokardo infarkto, insulto ir kitų.

Vidurinis hipotenzija yra žemas kraujo spaudimas, kurį sukelia kraujavimas, dehidratacija, infekcija, širdies priepuolis, širdies ritmo sutrikimai, pericarditi, aritmiją, nėštumo, alerginę reakciją, insultas, šokas, nerimo, hipovolemija, hyponatriaemia, Parkinsono liga, dializė, nudegimų, stuburo smegenų trauma , diabetas ir tam tikrų vaistų, pavyzdžiui, depresijos ir nemigos vaistų, vaistai reguliuoti širdies aritmiją, reglamentuojančius hipertenzija, diuretikų, beta adrenoblokatoriais ir kiti vaistų įvedimas.

Ortostatinė hipotenzija ar ortostatinė hipotenzija yra žemas kraujo spaudimas, atsiranda po to, kai stovint ar tempimo. Ortostatinė hipotenzija gali atsirasti bet kuriam pacientui, tai dėl pasitraukimo iš kraujo į apatinę kūno per greitai atsistojant arba tempimas. Ortostatinė hipotenzija sukelia gravitacija, nes jis linkęs apatinių galūnių ir daro spaudimą venose sukelia prastą kraujotaką ir sumažinti kraujo spaudimą. Ortostatinė hipotenzija, kurią sukelia ligą, būklę ar tam tikrų narkotikų vadinamas vidurinį ortostatinę hipotenziją. Idiopatinė ortostatinė hipotenzija, ortostatinė hipotenzija, kad mes negalime nustatyti kilmę, ir dažnai yra tam tikras nervų sistemos funkcinių sutrikimų rodiklis.

Valgio hipotenzija yra žemas kraujo spaudimas, kuri atsiranda, kai kurie žmonės po valgio. Po valgio pasireiškia hipotenzija dažniau vyresnio amžiaus žmonėms, sergantiems didelio kraujospūdžio liga ir vyresnio amžiaus žmonių nervų sistemos sutrikimų. Po valgio pasireiškia hipotenzija, po valgio, nes kraujo tekėjimą į pilvo organų virškinimo metu, kuri veda prie sumažinti kraujo likusios kūno dalies ir mažą kraujospūdį sumą. Žmonės su valgio hipotenzija neturėtų naudoti antihipertenzinių vaistinių preparatų, prieš valgį ir po valgio turėtų atsigulti. Aukštos angliavandenių maisto produktų Nurijus gali pabloginti po valgio hipotenziją.

Hipotenzijos diagnozė

Pirmiausia reikia nustatyti, ar antrinio hipotenzijos, pavyzdžiui, ligos ar medikamentų sąlygos, kurios sukelia antrinę hipotenzija. Išnagrinėjęs visą kūną būtina nuolat matuoti kraujospūdį ir širdies susitraukimų dažnį gulint, sėdint ir stovint. Laboratoriniai tyrimai hipotenzija sumažintas visų kraujo ląstelių, gliukozės kiekio kraujyje ir inkstų funkciją. Po to rekomenduojama Matuojant kraujospūdį 24-48h per ilgą laikotarpį, atliekant kasdieninę veiklą su stento kraujospūdžio pagalba. Be to, šių bandymų gali būti naudojama EKG stebėti širdies ritmą, echokardiogramos, testavimo nepalankiausiomis sąlygomis ir kt.

Vaistas nuo hipotenzijos

Vaistas nuo hipotenzijos nereikia, jei žemas kraujospūdis sukelia jokių simptomų ir pablogėjusios gyvenimo kokybės priežastis. Hipotenzijos gydymas susijęs su dieta ir padidinti druskos vartojimas, atsistojus iš gulėti turėtų būti laipsniškas, didinti fizinį aktyvumą ir tuo atveju, kad tai neduoda tinkamų rezultatų, tada vaistai yra rekomenduojama. Antrinės hipotenzijos atveju, gydymas yra atliekamas pagal kilmę.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Hypotension
Close