Giliųjų venų trombozė

Giliųjų venų trombozė

Deep vein thrombosis
Deep vein thrombosis

Kas yra giliųjų venų trombozė

Silpnas arba netvarkingai srautas kraujo paprastai įvyksta giliųjų venų trombozė, kurią sudaro fibrino ir raudonųjų kraujo kūnelių santykinai mažai trombocitų. Trombozė sukelia aktyvuotų koaguliacijos faktorių vietoje kaupiasi dėl sumažėjusio poveikio gamtinių antikoagulianto kraujyje. Venų trombozė paprastai prasideda, kur yra ryškiausi vėlavimas vožtuvų kišenių ir kraujagyslių sužalojimo vietoje ir taip pat gali būti priežastis žalą kateterį, kraujo stasis endotelio po operacijos, ilgu sėdėjimu su kojų nuleisti (sunkvežimių vairuotojai, lėktuvas skrydžio) , geriamųjų kontraceptikų vartojimą. Didėjimas vožtuvų sinusų gelmių trombocitų paprastai yra labiausiai venų trombozės pradžia. Giliųjų venų trombozė, venų sinusų veršelio raumenų dažniausiai atsitinka. Giliųjų venų trombozė, taip pat gali atsirasti kitų blauzdos, šlaunies venų varikoze. Kairės kojos yra labiau pažeidžiami atsiranda trombozės ir be gydymo proksimalinės giliųjų venų trombozės 15-20% pacientams, sergantiems kenčia nuo plaučių emboliją,. Jei krešulys, kuris yra sukurtas Kraujo koaguliantai kaupimo, didėja tokiu mastu, gauti paleistas iš venų sienelių, jis sukuria keliaujantiems trombas, žinomas kaip embolija, kuri gali sukelti širdies priepuolį ar insultą. Jis taip pat naudojamas kaip terminas, tromboflebitas, nes trombozė visada lydi uždegimas venose ar flebitas.

Giliųjų venų trombozės simptomai

Pacientams, kuriems yra giliųjų venų trombozė dauguma neturi jokių simptomų, išskyrus tuos atvejus, kai yra ūmi liga, kuri gali išsivystyti per kelias valandas iki 2 dienų, kai yra ryškus skausmas, ramina, kadangi ūmus procesas sumažina. , Kurioje aptiktas virusas, venų uždegimas venose gali būti jaučiamas kaip sutirštės ir sunku nagu. Galūnių patinimas atsiranda dėl to trukdo kraujo tekėjimą trombu, perivaskuliariai uždegimas arba obstrukcija limfinio audinio. Ilgalaikis venose kraujo tėkmės obstrukcija gali sukelti venų gangreną. Metu vaikščioti ir stovint atsiranda skausmas, kurį sukelia giliųjų venų trombozė. Skausmas sumažės, jei kojos iškėlė. Didžiausias skausmas, kurį sukelia giliųjų venų trombozė įvyksta su ištiesta kelio lenkimo kulkšnis. Šis skausmas vadinamas Homan ženklas.

Giliųjų venų trombozės diagnozė

Geriausias metodas diagnozuoti giliųjų venų trombozę didėjančiai venografijas arba angiografija, tačiau neinvazinis metodai vis dažniau naudojamas kaip antai Plethysmography matuoti venų obstrukcija normaliomis svyravimų poveikį apimtis ir elektros varža yra kojose ar Doplerio tyrimas, hemodinamikos ir morfologinių požymių kraujo tekėjimą per venas. Angiografija - tai metodas, kai pastebėtų kontrastas skysčių švirkšti į galūnių venų. Paviršutiniškas trombozė Diagnozė yra grindžiama klinikinę būklę ir fizinio patikrinimo, ir tuo pačiu metu mes galime stebėti, ar jis yra ūminis arteriją ar giliųjų venų užsikimšimas. Ūmus giliųjų venų trombozė daugeliu atvejų prognozė negali būti nustatyta remiantis klinikinio vaizdo, Homan ženklas ar edema, bet mes galime neinvazinių metodų ar Angiografijos. Jei giliųjų venų trombozės diagnozė nėra patvirtinta ir nepradėkite su gydymo, kuris gali sukelti mirtį dėl plaučių emboliją,.

Giliųjų venų trombozės rizikos veiksniai

Tromboembolinių komplikacijų vystymąsi, siekiant sumažinti, svarbu žinoti rizikos veiksnius ir pagal juos skirti tinkamą gydymą pacientams ir sumažinti mirtingumą, kuris lydi šiuos reikalavimus. Su senėjimu polinkis į giliųjų venų trombozė didėja, nes su senėjimu soleal venų praranda elastingumą ir išplitimo lėtina kraujo tekėjimą. Jei mes pašalinti riziką plėtoti jaunų moterų nėštumo metu tromboembolizmui, tada yra giliųjų venų trombozės, vaizdas taip pat abiejų lyčių atstovams, kaip patvirtinta plaučių embolija autopsijos tyrimo rezultatus, pagal kurią vienodai atstovaujama abiems lytims. Nėštumo metu, yra padidėjęs tromboembolijos rizika dėl estrogenų terapija. Giliųjų venų trombozės atsiradimo moterų, gaunančių gydymą estrogenais 3-10x didesnis nei Egzogeniniai estrogenai moterims, kurios nevartoja. Jis taip pat yra padidėjusi rizika moterims, kurios vartoja kontraceptinių produktus su turiniu estrogenų, estrogenų terapija prostatos vėžio vyrams. Nejudrumas dėl į ligoninę ar nutukimas labai įtakoja tromboembolijos atsiradimo. Giliųjų venų trombozės ir plaučių embolijos dažnis yra du kartus didesnis nutukusiems pacientams. Pacientams, kurie yra vyresni nei 30 metų, sergantiems širdies liga, bet kokios rūšies turi keturis kartus giliųjų venų trombozė ir plaučių embolija, tromboembolinių komplikacijų didėja rizika riziką, jei širdies liga yra sunkiau. Kurti trombozės rizika pasireiškia pacientams, sergantiems piktybinėmis ligomis,,, o plaučių embolija rizika yra 2-3 kartus didesnis žmonėms, sergantiems vėžiu, giliųjų venų trombozė pasireiškia daugiau nei pusė kasos vėžiu sergantiems pacientams. Traumos yra vienas iš svarbiausių veiksnių, giliųjų venų trombozė ir plaučių embolija, žalos ir amžius vietoje, nepriklausomai nuo plėtros. Giliųjų venų trombozė įvyksta 30-80% pacientų, hospitalizuotų dėl traumų. Senyviems žmonėms traumos, kuri veda į plaučių emboliją, yra pirmaujanti mirties priežastis. Didžiausias kraujo krešulių susidarymo rizika, pacientams, sergantiems dubens lūžių lūžių, stuburo, nudegimų ir krūtinės ir galvos traumos po blauzdos lūžis. Pooperacinė infekcija yra dar vienas veiksnys trombų gramteigiamų bakterijų gali tiesiogiai sukelti kraujo krešulių susidarymo, taip pat sukelia trombas gali būti endotoksino ir gram-neigiamų bakterijų.

Giliųjų venų trombozės gydymas

Antikoaguliantus vaistai, veiksmingos užkertant kelią trombozės, jei jie yra tinkamai taikomi, kai jis ateina į venų trombozė antikoaguliantų vaistus nereikia vaidinti pagrindinį svarbą gydant, nes nepilnametis vaidmuo trombocitų ligos patogenezėje. Vaikščiojimas yra vienas iš svarbiausių veiksnių, venų grįžimas ir sumažina trombozės galimybę. Giliųjų venų trombozės ir pneumatinių kojinės ir kiti įtaisai, automatinio grąžinant kraują į širdį suspaudimo veršelių. Heparino poveikis kraujo krešėjimui yra pirmoji eilutė pakinklio trombozės ar proksimalinio kojų venų gydymas. Geriamųjų antikoaguliantų varfarino pradedant antra, trečią dieną heparino terapijos. Terapija trombolizna sudaro fibrinolizės sistema, kuri palaiko kraujo tekėjimą su fibrino nerūdinių medžiagų degradacijos. Pacientai, kuriems yra giliųjų venų trombozė, kuriems yra antikoaguliantų kandidatų terapinės blokada prastesnės vena cava kontraindikacija, tiesiogiai arba naudojant intraluminal prietaisus, ir užkirsti kelią mirtiną plaučių emboliją.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Deep vein thrombosis
Close