Skilvelių pertvaros defektas

Skilvelių pertvaros defektas

Ventricular septal defect
Ventricular septal defect

Skilvelių pertvaros defektas yra širdies ydą t iš tiesų tarpskilvelinės pertvaros viršutinėje dalyje atidarymas tapo dėl nesuaugimo iš aortos pertvaros. Tokiu būdu, kraujas patenka iš kairiojo skilvelio, kai aukšto slėgio, dešiniojo skilvelio, kur slėgis yra žemas. 1/4-1/3 mazgą Tais atvejais, nėra pakankamai didelis, kad sukelti įtampą į širdį. Didelių šuntais atveju, yra įtampa ir dešinysis ir kairysis skilveliai. Skilvelių pertvaros defektas yra dažniausia įgimta širdies yda. Širdies skilvelių pertvaros defekto skylė ("skylė" nenatūralus komunikacijos) tarp skilvelių sienelės. Jis gali atsirasti kaip vieną izoliuotą sutrikimas arba kartu su kitų apsigimimų. Skilvelių pertvaros defektas taip pat gali būti įgyjama per valstybės gyvenime, pavyzdžiui, po ūmaus miokardo infarkto. Ji yra padalyta į keletą kategorijų, priklausomai nuo defekto kraštų vietą ir išvaizdą. Skilvelių pertvaros defekto klinikinė reikšmė priklauso nuo dydžio, vietos, kraujospūdžio kairiojo skilvelio į plaučius ir atsparumo lygį. Mažas skilvelių pertvaros defektas sukelia šiek tiek maišymo kraujo tarp kolegijų ir neturi sukelti didelių trikdžių kraujo dinamiką. Priešingai, didelis skilvelių pertvaros defektas gali lėtai, bet užtikrintai sukelti padidėjusio spaudimo plaučiuose, plaučių kraujagyslių pasipriešinimo negrįžtamą plaučių kraujagyslių pokyčiai ir galiausiai Eisenmenger sindromas (kraujo srautas tarp rūmų buvo atvirkščiai, iš dešinės į kairiojo skilvelio). Skilvelių pertvaros defektas sukelia būdingą viršutinių kvėpavimo takų, širdies ūžesys ir pasikartojančiomis infekcijomis. Kuo didesnė skilvelių pertvaros defektas, reikia chirurginio uždarymo, kuris paprastai turi puikų rezultatą.

Klinikinis vaizdas skilvelių pertvaros defektas

Skilvelių pertvaros defekto simptomai ir požymiai

Klinikinis vaizdas priklauso nuo defekto skersmuo ir padidėjusio plaučių kraujagyslių pasipriešinimo buvimas ar nebuvimas. Jei defektas yra mažas kairės į dešinę šuntas yra maža, jei defektas didelis, kraujo tekėjimą tarp dviejų skilvelių varža yra maža, todėl yra yra didelis, padidėjęs plaučių kraujagyslių pasipriešinimas sumažėja kairės į dešinę shunt ir kairę-dešinę šuntas konvertuoja sistolinis ūžesys vienpusį ūžesys. Trečioje ir gali būti 4. ryšiais erdvė išilgai krūtinkaulio galima išgirsti ilgai, garsiai, gergždžiantis sistolinis ūžesys. Tai gali būti ne tik mažų defektų išvada. Iš širdies viršuje matyti didinti dešiniojo skilvelio didelių šuntais galima išgirdo viduryje diastolinis ūžesys, ir gali būti išgirdau trečiąją tonas.

Rentgenografinio išvados skilvelio pertvaros defektas

Didele mazgą kairiojo arba dešiniojo skilvelio, arba tiek, kairiojo prieširdžio ir plaučių arterijos buvo padidinamas ir plaučių srautas padidėjo.

EKG skilvelių pertvaros defekto

Jis gali būti normalus arba gali parodyti hipertrofija kairę, į dešinę, arba abu skilveliai.

Specialūs testai skilvelių pertvaros defekto

Su širdies kateterizacija, tai galima diagnozuoti net pačias sudėtingiausias bylas. Vaikams, sergantiems širdies dekompensacijos būtina nustatyti diagnozę ir patars tinkamą gydymą.

Gydymas skilvelių pertvaros defekto

Skilvelių pertvaros defektas gali būti besimptomė su normaliomis hemodinamikos širdyje. Tačiau vaikams gali būti rimtas trūkumas, kuris sukelia mirtį dėl širdies dekompensacijos. Šiems pacientams turi būti operuotis. Idealus atvejis, kad operacijos su mašinos naudojimo ekstrakorporalinės apyvartą yra vienas didelis tarp kairės ir dešinės mazgu, kairiojo skilvelio hipertrofija, ir tik vidutinio sunkumo plaučių hipertenzija. 85 mm Hg), and left-right shunt is small, then the risk of surgery is at least 50%." g="When it comes expressed pulmonary hypertension (pulmonary artery pressure 85 mm Hg), and left-right shunt is small, then the risk of surgery is at least 50%." j="Kai jis ateina pareiškė plautinė hipertenzija (plaučių arterijos slėgis 85 mm Hg), ir kairę-dešinę šuntas yra maža, tada operacijos rizika yra ne mažiau kaip 50%. "Kai jis ateina pareiškė plautinė hipertenzija (plaučių arterijos slėgis> 85 mm Hg), ir kairę-dešinę šuntas yra maža, tada operacijos rizika yra ne mažiau kaip 50%. Chirurginis gydymas yra kontraindikuotinas,, jei šuntas atvirkščiai. Tačiau, jei chirurginė intervencija yra būtina, širdies dekompensacijos, kurią sukelia didelis kairės ir dešinės mazgą rekomenduoja žiedas aplink plaučių arterijos, kuri sumažins mazgą. Tik 5-6 metų amžiaus vaikams būtina padaryti galutinės korekcijos. Remiantis sukaupiant vis daugiau patyrimo, buvo padaryta išvada, kad kai kurie trūkumai yra uždarytas spontaniškai (galbūt 30 - 50%). Todėl, operacija turėtų būti atidėtas iki vėlyvos vaikystės, išskyrus tais atvejais, kai gyvenimo nesugebėjimas yra labai stiprus, arba kai daroma išvada, kad plautinė hipertenzija padidėja.

Skilvelių pertvaros defekto prognozė

Būdingiausius miškų Pacientai, kurių gali tikėtis, normalų gyvenimą, išskyrus tai, kad jie visada plėtoti bakterinis endokarditas. Su dideliais šuntais ankstyvojoje vaikystėje įvyksta stazinis širdies ir šie pacientai retai išgyventi 40 metų amžiaus. Grįžtamieji šuntas susidūrė apie 25% atvejų, o veda į Eisenmengerovog sindromas.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Ventricular septal defect
Close