Bakterinis endokarditas

Bakterinis endokarditas

Bacterial Endocarditis
Bacterial Endocarditis

Bakterinis endokarditas diagnozuoti esmė

Poūmis bakterinis endokarditas

• reumatinės ar įgimtos širdies ligos pacientas.

• Ilgalaikis karščiavimas, svorio kritimas, sąnarių skausmas ir raumenų skausmas, nuovargis ir anemija.

• Širdies ūžesys, petechijos, embolija reiškiniai.

• Kraujo kultūra buvo teigiama.

Ūminis bakterinis endokarditas.

• Pacientams, sergantiems ūmus arba neseniai infekcijos, chirurginės intervencijos, kad padarė istorija.

• Aukšta temperatūra, staigių pokyčių ar naujų garsų, atsiradimą embolija, petechijos, ir toksišką poveikį išvaizda.

Bendras bakterinis endokarditas vertinimas

Poūmis bakterinis endokarditas (SBE) yra degios bakterinė infekcija iš endokardo ir paprastai remiasi reumatinės vožtuvu arba vožtuvu, įgimta širdies liga. Pirminės priežastys bakteriemija kvėpavimo takų infekcijų, dantų ar cistoskopija intervencijos. Tačiau daugeliu atvejų infekcijos šaltinis nėra žinomas. Etiologic veiksniai yra paprastai ne hemolizinis Streptococcus Streptococcus viridans ir S. faecalis, stafilokokai kartais, bet kas antrą mikroorganizmas gali būti laikomi.

Bakterijos išspręsti endokardo vožtuvas, arba vožtuvas daugiau. Pradeda gauti deponuojami fibrino ir suformuoti krešulį. Sklaida bakterijų kraujyje, jau pakitusiu vožtuvas gali sukelti į aneurizmos, kurie kartais, tačiau, retai, tai gali plyšimas. Gal dabartį ir aktyvus reumato carditis. SBE plėtoti vidutinio sunkumo vidutinio sunkumo sisteminių simptomų: smegenų, inkstų, blužnies ar žarnų embolija, širdies nepakankamumas, arba jų derinys. Po to gali būti bakteriemija iš vieno iš šaltinių, ir per kelias dienas ar savaites.

Ūminis bakterinis endokarditas (ABE) yra laipsniškas infekcija, normalus arba reguliuojamas vožtuvų ir paprastai išsivysto sunki bakteriemija nuo ūmių infekcijų, tokių kaip pneumonija pneumokokų, dubens infekcija arba abscesas. Jis taip pat gali atsirasti po operacijos arba po širdies operacijos iš užkrėsto audinio komplikacija. Labiausiai paplitusių patogenams iššūkių yra: pneumokokų, Streptococcus ir gramneigiamos koliforminių bakterijų.

Ūminis bakterinis endokarditas sukuria puikiai atlaikė formų bakterijos, kuri sukelia sunkias atsiradimo metastazavusiu pūlinys, greitai perforacija, Breaking ir sunaikinimo pasikeitusias vožtuvo arba plyšimas chorda tendineae.

Klinikinis vaizdas bakterinis endokarditas

Simptomai ir požymiai: karščiavimas, visais atvejais, nors gali būti nefebriliniai laikotarpis. Individualiai arba kaip visuma, gali būti pateikti šie simptomai: prakaitavimas naktį, šaltkrėtis, negalavimas, nuovargis, anoreksija, svorio netekimas, neaiškus raumenų skausmas, paraudimas ir patinimas, sąnarių, staigūs pokyčiai akyse, paralyžius, kurį sukelia smegenų emboliją,, skausmas pilvo , krūtinės ląstos, iš vienos pusės kūno, kurį sukelia žarnų pasaito, inkstų ar plaučių emboliją, pokyčiai, kraujavimas iš nosies, mėlynės ir širdies nepakankamumo simptomų. Ūminis bakterinis endokarditas yra daugiau sūkurinis tekėjimas, ir pacientas yra labai apsvaigęs.

Poūmis bakterinis endokarditas paprastai reumato ar įgimta širdies liga. Yra splenomegalia ant odos ir gleivinių, petechijos, ir tada rasti dugno ir daugiau laisvos kraujavimas žemiau nagų sutirštinto pirštų ir kojų pirštuose, šviesiai arba gelsvai ruda spalva spalvos, neurologiniai išvados po smegenų emboliją, jautrūs raudoni mazgeliai ant pirštų ir kojų. Širdies ūžesiai gali būti laikomas nesvarbiu, kai jis ateina į infekcijos tricuspidalis vožtuvų ir vožtuvų plaučių arterijos. Tačiau, pakartotinai plaučių infarkto dėl pneumonijos, širdies ūžesiai gali būti labai būdingi požymiai. Senyviems pacientams klinika dažnai yra netipiškas.

Iš tiesų yra rimta infekcija, karščiavimas, aukšta temperatūra, didelis nuovargis, sunkus ir keli pasikartojantys embolija susijęs su Ūminis bakterinis endokarditas. Tam galėtų būti pasinaudota ankstesnio priežastinio infekcija (pneumonija, furunkuliozė, dubens infekcija), ar gali atsirasti staiga, po operacijos. Širdies ūžesiai gali greitai pasikeisti, ir širdies nepakankamumas baigiasi anksčiau.

Ūminis bakterinis endokarditas gali išsivystyti per profilaktikos ir netinkamas gydymo antibiotikais. Tokiais atvejais, pokyčiai yra užmaskuotas, ir pirmas įspėjimas gali atsirasti staiga, embolija, petechijos, netikėtą širdies nepakankamumas, pakitusi triukšmingi garsai ar pakilo temperatūra.

Bakterinis endokarditas komplikacijos

, Ūminis bakterinis endokarditas ir poūmės bakterinio endokardito komplikacijos gali būti todėl hemiplegija arba afazija, žarnyno infarkto, inkstų ar blužnis, ar ūminis arterinis nepakankamumas, rankų ar kojų, stazinis širdies nepakankamumas, inkstų funkcijos nepakankamumas, kraujavimas, periferinių arterijų embolija, anemija, ir sukurti gaubtinės arba tiesiosios žarnos opos (ypač kai kalbama apie ūminis bakterinis endokarditas). Blužnies abscesai gali neigiamai paveikti gydymo poveikį, ir net sukelti į pradinę būseną.

Diferencinė diagnostika bakterinis endokarditas

Poūmis bakterinis endokarditas turi būti diferencijuojami pacientams, sergantiems įvairių panašiomis sąlygomis. Poūmės bakterijų sukeltas endokarditas gali sukelti paralyžius, nuolatinis širdies nepakankamumas, anemija, kraujavimas švelnumas arba uremija. Jei pacientas turi bet kurios iš šių ligų, be temperatūros ir net širdies ūžesį, tai būtina atsižvelgti hemoculture.

Specifinių ligų, kad reikės atskirti yra: limfoma, trombocitopeninė purpura, ūminis reumatas, skleisti raudonąja vilklige, lėtinis meningococcemia, bruceliozės, tuberkuliozės, ne bakterijų trombozės endokarditas ar lėtinės ligos su svorio netekimas.

Ūminis bakterinis endokarditas apima sunkią sisteminę reakciją į pastebėtas prieš pradedant infekcijos. Ji gali būti pripažinta tik tuo atveju, jei pastebėsite greitą būklės pablogėjimo, bacteriemia, įvykius staigių širdies triukšmo pokyčių, širdies nepakankamumas ir aukštos embolijos išpuolių, ypač CNS, kurie suteikia meningito nuotrauką.

Bakterinis endokarditas prognozė

Bakterinis endokarditas yra mirtina, o nesunaikina bakterijų, infekcija, tačiau kai kuriais atvejais chirurginės tirpalo AV fistulės arba persistens arterinis latakas gali sukelti išgydyti. Blogos prognozės neigiamas kraujo pasėlis turi ir ilgalaikio gydymo pacientams, sergantiems, tada tie, su labai dideliu atsparumu kūno ir infekcija pasireiškė tęsiasi. Bakterinis endokarditas išgydyti tik apie 50% pacientų jaučiasi geri penkeri metai po.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Bacterial Endocarditis
Close