Kardiologija: Bendrieji patarimai

Kardiologija: Bendrieji patarimai

ECG - cardiology
ECG - cardiology

Išsamus širdies ir kraujagyslių ligos, kiekviena nustatyti etiologiją, nustatyti struktūrinius pokyčius, nustatyti fiziologinių anomalijų, įvertinti likusią širdies funkcinį pajėgumą, kurį sudaro diagnostika. Gydymas ir prognozės yra grindžiamos aiškų supratimą apie šių keturių veiksnių.

Etiologija nustatoma pagal metų paciento ligos istorija, tam tikrų pakeitimų, laboratoriniais bandymais, kaip antai: kovos strepto lizino nulio titras, sifilio nustatymo serologinis tyrimas, jodo baltymų bandymo ar serumo fermentų testą. Anomalija širdies struktūrą ir jos funkcijas, gali būti nustatomas atidžiai fizinę apžiūrą, kuri yra būtina pridėti rentgenograma ir EKG išvados. Širdies kateterizacija, siekiant nustatyti, dydis Santa ir išmatuoti širdies kamerų, aortos ir plaučių arterijos spaudimą. Dažų, naudojamų tam tikrais atvejais nepaaiškinamos teisė - kairę ir iš kairės į dešinę santa kreivių matavimas. Angio kardiografija dviem kryptimis cineangiographic parodyti įgimtų ir įgytų anomalijų anatomiją, vožtuvo nepakankamumas mastu, širdies navikai, ir tt

Nespecifinis fenomenas

Dažniausiai pasitaikantys simptomai širdies liga yra: dusulys, nuovargis, krūtinės skausmas, širdies plakimas. Tačiau, kaip, nesvarbu, kuris iš minėtų simptomų, galima rasti, kurie nėra susiję su širdies ligų, tinkamai aiškinant simptomų priklauso nuo sistemingam tyrimui ir diagnostikos tyrimus. Dusulys sukelia širdies liga paprastai yra susijusi su padidėjusia širdies ir kitų struktūrinių ir fiziologinių sutrikimų. Labiausiai paplitęs tipas dusulys sukelia širdies liga yra dusulys nuovargis, dusulys, kuri atsiranda net vidutinio sunkumo nuovargį, galite nutraukti atostogas. Ortopnoa dusulys gulint poziciją, kuris pašalina sėdimoje padėtyje. Jis egzistuoja tik pažengęs širdies nepakankamumo. Paroksizminė naktinė dispnėja netikėtai paskatino pacientus iš miego ir priverstas sėdėti ant lovos arba atsistoti. Tai gali būti vienas iš pirmųjų simptomų kairiojo skilvelio atsipalaidavimo arba labai ryškus mitralinio vožtuvo stenozė.

Dusulys nuovargis sėkmės kitų aplinkybių, nesusijusių su širdies liga. Taigi, pavyzdžiui, gali atsirasti silpnos fizinės būklės žmonėms, turintiems nutukimą, silpnumas, senatvės, sergančiųjų lėtinėmis plaučių, anemija ir kvėpavimo takų obstrukcija. Orthopnea gali atsirasti labai nutukusiems pacientams, sergantiems ascitu, nepriklausomai nuo priežasties, virškinimo trakto sutrikimų, kurie sukelia pilvo pūtimas ir trečiojo nėštumo mėnesio. Suaugusiųjų pirmojo užpuolimo, astma, ir obstrukcija kvėpavimo takus, sukelia paratracheal navikų atvejų atvejais gali atsirasti, paroksizminė naktinė dispnėja. Valstybinė nerimas ir širdies neurozė taip pat gali sukelti dusulys. Tokie pacientai dažnai praneša, kad jie negali kvėpuoti gerai. , Psichogeninės dusulys yra susijęs su ūminio kvėpavimo šarmingumas, kuri veda prie psichikos sutrikimų, parestezijų galūnių ar aplink burną, ir tada į tetanija, drebulys ir baimė. Nuovargis, kuris gali būti ištaisyta, poilsio dažniausiai sukelia širdies funkcijos sumažėjimo. Tai gali būti pagrindinis sunkumas su įgimtomis širdies ydomis, RK pulmonale, ar mitralinė stenozė, kurioje, beje, yra sudėtingesnis ir plautinė hipertenzija. , Astenija, lėtinis nuovargis ir mieguistumas kad nepalengvėjo, po poilsio paprastai sukelia psichikos pokyčiai, depresija, širdies neurozių ir ilgalaikės priežiūros, arba gali būti komponentas "neurocirculatory astenija. Organinės priežastys nuovargis: lėtinės ligos, anemija, endokrininės sistemos ir medžiagų apykaitos pokyčių, apie ilgalaikio apsinuodijimo, depresijos ir raminamuosius vaistus, sergantiems vėžiu, kolageno liga, ir visus sekinanti liga.

Krūtinės skausmas

Krūtinės skausmas pasireiškia po širdies ir kraujagyslių pokyčius, krūtinės angina (tai skausmas sukelia pertrūkiais miokardo išemijos), miokardo infarktas; mioperikarditis, buvimą su širdies tamponada, aortos skrodimo ar aortos aneurizmos sienos perikardo skysčių, plaučių embolija ar plaučių infarktas.

Krūtinės skausmas yra vienas iš labiausiai paplitusių sutrikimų, kurių metu pacientai skundžiasi. Būtina atidžiai išnagrinėti jo kokybę, vietą, skleisti, trukmę, ir veiksnius, spartinančias, pasunkėjo arba pašalinti skausmą. Būtina padaryti keletą serijos egzaminą bei laboratorinius tyrimus. Be to, rekomenduoti ir nuovargio bandymai, terapiniai bandymai, ir selektyvi vainikinių cineangiography. Tačiau, kai kurių kitų ligų, kad nėra susiję su širdies pasikeitimo po krūtinės skausmas ir sunku atskirti nuo širdies ligų. Tai apima: liga ar artrito ir diskusijos viršutinė ar apatinė krūtinės ląstos stuburo šalis, širdies neurozė, neurocirculatory astenija ir kitų emocinių pokyčių, stumdomas hiatal išvarža, ūmus ar lėtinis cholecistitas, ūminis kasos, cardiospasm, virškinimą ulcus, stemplės skausmas, pokyčiai, kurie sukelia lokalizuota krūtinės ląstos skausmas, krūtinės padermė ar tarpšonkaulinių raumenų ir raiščių uždegimas, po miokardo infarkto sindromas, spontaninio pneumotorakso, pleuritas, ligos, stuburo minios, tarpusienio vėžys, piktybinius pokyčius šonkaulių ir stuburo slankstelių, tarpuplaučio emfizema.

Palpitacija

Staiga nuostoliai sąmonės ir nereguliarus širdies veiksmų labiausiai paplitusių skundų dėl širdies ligonių. Daugeliu atvejų, palpitacija kyla, nes kyla iš baimės ar susirūpinimą dėl jau anksčiau buvo širdies liga arba dėl ilgalaikių emocinių pokyčių, kaip, pvz. nes neurocirculatory astenija. Organinės priežastys anemija, tirotoksikozė, silpnumas ir paroksizminė tachikardija.

Paprastai aprašo dviejų tipų širdies plakimas: sinusinė tachikardija, greitai ir sunku pataikyti, kad gali pradėti laipsniškai arba staiga, bet vis dar lėtina laipsniškai atsiranda fizinio krūvio metu arba per susijaudinimą. Skilvelinės širdies susitraukimų sukelti širdies pojūčiai pvz. "Pralaidos šoką" arba "aklavietės ir streikuoti dar kartą." Pacientai, kuriems yra paroksizminė tachikardija Apibūdinkite realus jausmas, greitas, reguliariai širdies plakimas arba "plazdėjimas". Šis pojūtis prasideda staiga, trunka kelias minutes ar valandas, ir staiga sustoja. Ir jaunesniems pacientams, nėra jokių kitų simptomų, išskyrus tais atvejais, kai ataka yra pratęsiamas. Senyviems pacientams, paroksizminė aritmijos gali sukelti krūtinės angina, staziniu širdies funkcijos arba alpimą. Paroksizminis prieširdžių virpėjimas atsiranda, kaip greitai ir nereguliarus veiksmų, kurie prasideda ir staiga sustoja. Pacientai paprastai nereikia skųstis lėtinio prieširdžių virpėjimo ir plazdėjimo atvejų atsiradimo, išskyrus tais atvejais, kai po pastangos imtis spartesnių veiksmų ir jaudulio prekybos. Dėl diagnozės būtina imtis EKG per epizodų širdies plakimas. Tačiau kiti klinikiniai veiksniai, naudojami diagnozę. Būtina stebėti klinikinę veiklą, širdies, širdies susitraukimų dažnio ir ritmo, nuovargis ir miego arterijos spaudimo padariniai. Pridėti atsižvelgiant į paciento amžių ir galbūt kitų ligų. Jei mes atsižvelgti į visus pirmiau nurodytų elementų diagnozavimo gali būti sukurta be EKG.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Cardiology: General Tips
Close