Kas yra Kawasaki liga

Kas yra Kawasaki liga

Kawasaki disease
Kawasaki disease

Kawasaki liga yra vidutinio dydžio kraujagysles, gali sukelti Oreivystės prasidėjus vainikinė arterija buvo, kad vykdo deguonies prisotintu krauju į raumenis sienos uždegimas. Tai balionu ar aneurizma gali sukelti širdies priepuolis, bet tai labai retas. Kawasaki liga atsiranda mergaičių nei berniukų. Tik nedaugeliui iš kūdikiams ir mažiems vaikams sukurti ūmius simptomus ir Kawasaki liga. Kawasaki liga yra sunkiai suprantamas illnes, kuri yra reta vaikų liga, tačiau ji vis dar yra labiausiai paplitusi vaskulitas, kurios atsiranda vaikų, daugiausia iki 5 metų amžiaus. Kawasaki liga atsiranda berniukų nei mergaičių. Kawasaki liga nėra užkrečiama su kitais vaikais ir paprastai atsitinka, žiemą ir pavasarį. Ši liga pirmą kartą buvo aprašyta japonų pediatras Kawasaki Tomisaka kam jis pavadintas.

Kawasaki liga priežastis

Kawasaki liga priežastis nėra tiksliai žinoma, tačiau manoma, kad tam tikrų infekcijos vaidina svarbų vaidmenį. Kawasaki liga uždegimas tikriausiai inicijuoti tam tikrų grupių pacientų infekcijos paveldimas polinkį imunologinių sutrikimų plėtrą, kad sukelti uždegiminių procesų aktyvavimo, kad dėl žalos kraujagyslių sienelės. Kawasaki liga nėra paveldima, tačiau genetinis polinkis jos atsiradimo egzistuoja. Kawasaki liga nėra užkrečiama, tačiau nėra šią ligą ir užkirsti kelią kai kuriems pacientams šios ligos, retai, bet gali atsirasti vėl.

Požymiai ir simptomai Kawasaki liga

Kawasaki liga kelia nerimą vaiko ir jis pradeda dėl neaiškių priežasčių aukštai temperatūrai, trunka penkias dienas. Su temperatūros atėjimas yra akies gleivinės uždegimas be ašarojimas arba išskyros iš akies. Kawasaki liga sukelia vaiko odos bėrimas, dažnai blogiau, kirkšnių srityje, kuris atrodo kaip tymų arba skarlatina bėrimas, su papulių ir kt. Ši liga sukelia pokyčius, pavyzdžiui, labai raudonų lūpų, krekingo sausų lūpų, paraudimas visame gerklės ir liežuvio, kuris yra uogų atrodo blizga ryškiai raudonos dėmės ar iškilimų ant liežuvio, sunkus paraudimas atgal į akis, kosulį sloga ir gelta. Kawasaki liga gali sukelti paraudimas ir patinimas, rankų ir kojų. Dvi-tris savaites po to, kai simptomai atsiranda pleiskanojimas nuo dideliais gabalais pirštais viršuje. Daugiau nei pusė Kawasaki liga sergantiems pacientams turėti bent vieną padidėję limfmazgiai kaklo srityje arba tiek. Kiti simptomai atsiranda, pavyzdžiui, sąnarių patinimas, sąnarių skausmas, viduriavimas, pilvo skausmas, vėmimas, dirglumas, galvos skausmas, ir tt. Labiausiai sunkios formos Kawasaki liga simptomai yra širdies dalyvavimas, kuris gali sukelti rimtų ir ilgalaikių komplikacijų, pavyzdžiui, sistolinis ūžesys, širdies aritmija, perikarditas, miokarditas, širdies vožtuvų uždegimą arba didelių trikdžių atsiradimo balionu vainikinių arterijų sienelės. Kawasaki liga svoris priklauso nuo vaiko prie vaiko, ir visi pacientai neturi pačių klinikinių apraiškų ir dauguma pacientų dėl širdies komplikacijų nebus sukurti, paprastai pasireiškia tik dviejų procentų užsikrėtusių vaikų. Kawasaki liga gali būti suskirstyti į tris etapus. Kawasaki liga yra ūminės fazės pirmąsias dvi savaites ir būdingas karščiavimas ir kitas aktualias problemas. Po to ateina poūmis etapas nuo antros iki ketvirtos savaitės, kai trombocitų skaičius ir gali pasirodyti balionu į vainikinių arterijų sienelės. Ir pagaliau ateina atsigavimo fazė, kuri trunka nuo pirmo iki trečio mėnesio, kai visi laboratoriniai tyrimai yra normalūs ir visiškai atšaukti kraujagyslių pokyčius sukelia Kawasaki liga.

Kawasaki liga diagnozė

Kawasaki liga diagnozė gali būti nustatyta, jei paciento temperatūra yra neaiškios kilmės, trunka 5 ar daugiau dienų ir jei jie yra dabartinė 4 į 5 galimų simptomų: konjunktyvitas, padidėję limfiniai mazgai į kaklą, vieną arba abu, ir pakeitimai į burną, bėrimas ir odai ir galūnėms, pokyčiai. Jei tai nėra įmanoma nustatyti tikslią diagnozę, turi būti laikoma kaip nepilną ligos forma. Laboratorinių tyrimų duomenys nėra būdingi Kawasaki liga, bet su jais, jis gali būti vertinamas, svorį ir uždegimo laipsnį. Tai rodo padidėjęs kraujo nusėdimo greitis, lengvas proteinurija, anemija, trombocitų paprastai yra normalus ligos pradžios, tačiau vėliau padidėjo. Kai mes įtarti, jeigu yra anomalijos, širdies aneurizma, EKG ir echokardiograma turėtų būti daroma, ir papildomų testų.

Gydymas Kawasaki liga

Pacientai, kuriems yra Kawasaki liga turi būti gydomi ligoninėje nuolat stebėti dėl galimos širdies pokyčių atsiradimo. Gydymas apima vaistus, kurie mažina uždegimą ir pašalinti aktualias problemas, kurios gali kilti. Dauguma vaikų po Kawasaki liga neturi ilgalaikių problemų ir todėl yra labai svarbu, laiku stebėti ligą ir pradėti ankstyvą gydymą.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Kawasaki disease
Close