Ūminis miokardo infarktas

Ūminis miokardo infarktas

Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Acute Myocardial Infarction - Heart Attack

Diagnozės širdies priepuolio (ūmus miokardo infarktas) esmė

• Ūminis miokardo infarktas, staigus stiprus krūtinės skausmas, krūtinės ląstos priekyje, kuris veda į hipotenzija ir šokas.

• Ūminis miokardo infarktas retai būna neskausmingas, apsimetęs ūminis širdies žalą, alpulys, smegenų trombozė arba smūgį iš "nepaaiškinamų" priežasčių.

• karščiavimas, leukocitozė, padidėjęs nusėdimo greitis, SGOT ir LDH kiekio per 24-48 valandas.

• EKG: nenormalūs Q bangos, pailginto ST segmento; vėliau simetriškas T bangos inversija.

Bendrą supratimą apie širdies priepuolio (ūmus miokardo infarktas)

Ūminis miokardo infarktas, išeminė nekrozė lokalizuota dalis miokarde, kurį sukelia vainikinių arterijų okliuzija, dėl trombų, arba atheromatous susiaurėjimas išvaizdą. Ūminio miokardo infarkto atsiradimo ateina ir be visiškai okliuzijos, jei vainikinių arterijų srautas laikinai sumažintos, pvz. pooperaciniu ar traumų smūgio ir hipotenzija, dėl bet kokios priežasties arba dehidracijos atveju.

Miokardo lokalizacija ir trukmė priklauso nuo anatominės kraujagyslių paskirstymo, einamąją ir ankstesnį okliuzijos vieta ir atitinkami tiekimo įkaito apyvartą. Trombozė įvyksta dažniausiai priekinio kairiojo širdies vainikinių arterijų šakos, kad priekinės miokardo sienos iš kairiojo širdies skilvelio rezultatus. Iš kairės Circumflexus arterijos okliuzija veda į priekinę šoninę infarkto. Dešinės vainikinės arterijos trombozė, miokardo galinės apatinę dalį kairiojo skilvelio.

Klinikinis vaizdas širdies priepuolis (ūmus miokardo infarktas)

Simptomai širdies priepuolio (ūminis miokardo infarktas)

Įspėjimas skausmas - daugiausia 1/3 visų pacientų, krūtinės įvaizdžio pokyčių, staiga išpuolių netipinių krūtinės angina arba neįprastų pokyčių santykio virškinimą, kurios gali jaustis jūsų krūtinės ląstoje, prieš Ūminis miokardo infarktas per kelias valandas, dienų ar savaičių .

Skausmo ūminio miokardo infarkto - galėtų prasidėti už poilsio laiką (net miego) arba per veiklos. Panašus stenokardija skausmas vietoje ir plitimą, tačiau jis yra daug stipresnis, poilsiui, jis nesibaigia, ir maksimalų stiprumą būdu staigūs, ir ne reikia, sukelti mirtį, daugiau nei kelias minutes, arba ilgiau. Skausmas trunka valandas ir dažnai yra nepakeliamas. Pacientas atsibunda šaltas prakaitas, jausmas, silpnumas ir bailumo, tekinimo, ieškote patogioje padėtyje. Pacientui ūminį miokardo infarktą nenori ramiai gulėti. Šios problemos gali atsirasti atskirai arba junginiuose: lengvas galvos skausmas, apalpimas, dusulys, orthopnea, kosulys. pasunkėjęs kvėpavimas, pykinimas ar vėmimas, ir meteorizmas.

Neskausmingas ūminis miokardo infarktas buvo 5-15 ° / o atvejų, skausmas nėra arba jis mažas ir paslėpti tiesiogiai įvykusių komplikacijų, matomos ūminė plaučių edema, arba greitas širdies žalą, ryškus silpnumas, šoko, sinkopės, ar galvos smegenų trombozę.

Širdies priepuolis (ūmus miokardo infarktas) požymiai

Fizinių simptomų yra labai skirtingi, ir akivaizdu, klinikiniai simptomai atakos jėgą nėra labai žinoma, koreliacijos trukmė ir ūminio miokardo infarkto lokalizacijos.

Šokas buvo aprašytas tais atvejais, kai kraujo spaudimas mažesnis negu 80 mm Hg (arba aukštesnė, jei yra hipertenzija) šviesiai veido spalva, depresija, šalta ir lipni oda, periferinė cianozė, tachikardija arba bradikardija ir silpnas pulsas. Šokas atsiranda tik sunkių atakų ūminio miokardo infarkto 8-14% atvejų. Šoką ateina pirmiausia, nes skausmas, o ne hemodinamikos poveikio širdies priepuolių, matomas pagerėjimas pasireikš per 30-60 minučių po to, kai lėtėjimo skausmo ir nustatytam deguonies.

Sunkiais išpuolių ūminio miokardo infarkto pirmas ir antras širdies garsas yra susilpnėjusi, dažnai yra neaiški. Dažnai yra paspartinti ritmas ir mazginis venų išsiplėtimas kaklo. Paveikslėlis dominuoja ūminė plaučių edema ir staziniu progresuojančios žalą. Lengvai rasti ataka tyrimo metu yra normali arba sumažino pirmojo toną arba mažą sistolinį kraujospūdį intensyvumą.

Temperatūra nerodomas ūminio miokardo infarkto, taip pat per ilgai šoko būsenos. Ji paprastai išauga iki 37,8 ir 39,4 ° C (100-103 ° F) retai iki 40,6 ° C (105 ° F) per 24 valandas ir vyksta 3-7 dienas.

Laboratorinių tyrimų duomenys Ūminio miokardo infarkto yra: leukocitozė 10-20.000 leukocitai. Tai dažniausiai atsitinka antrą dieną ir išnyksta po savaitės. Ataka yra normalus nusėdimo greitis, didėja antrą arba trečią dieną ir išliko padidėjusi 1-3 savaites. AST aktyvumas padidėja per pirmąsias 6-12 valandų, daugiausiai taškų per 24-48 valandas ir grįžta į normalu 3-5 dienas. Pieno rūgšties lygis išlieka išaugo 5-7 dienas. Standartiniai testai yra įmanoma tam tikromis institucijomis.

EKG širdies priepuolis (ūmus miokardo infarktas)

Ūminio miokardo infarkto EKG pokyčiai yra gerai koreliuojasi su klinikinis vaizdas insulto tūrio. Būdingas vaizdas susideda iš konkrečių pakeitimų, kurie praeina stereotipinį "Evolution" per kelias savaites. Ūminio miokardo infarkto atakos yra ST segmento ir T bangos ir nenormalūs Q bangos pakilimas, ST segmento vėliau bus sugrąžinti į savo vietą ir T bangos tampa simetriškai atvirkštinis. Teisinga diagnozė ofacute remiantis EKG miokardo infarktas gali būti išspręsta tik visų trijų pokyčių akivaizdoje. Serijos STT segmentai patys yra pakankamai, bet ne su diagnostikos požiūriu. Laimei, būdingi kai yra kairiosios Hiso pluošto kojytės blokada, arba kai ankstesnio miokardo EKG pokyčiai nuolat pasikeitė. Net ir šiais atvejais, jei EKG anksti, ataka, dažnai matyti ST segmento pokyčius.

Komplikacijų, širdies priepuolis (ūmus miokardo infarktas)

Stazinis širdies žala ir šokas pasitaiko priepuolis ir insultas gali išsivystyti nepastebimai arba staiga aritmija arba plaučių arterijos tromboembolija. Kiekvieną dieną turėtų būti elgiamasi, kaklo venų išsiplėtimas, greito ritmo, mitralinio vožtuvo nesandarumo triukšmo, nenormalus širdies pulsacijos, jautri ir skausminga padidėjusios kepenys ir kryžkaulio edema.

Jei jūs neduosite antikoaguliantus, 10-20% atvejų dėl blusos įkandimas kojų ar dubens venų sukelia plaučių emboliją,. Tai būdinga ūminio ir reabilitacijos.

Aritmija atsiranda po ūminio miokardo infarkto, ir yra laikoma mirties priežastis 40% pacientų. Mechanizmą sudaro arba širdies sustojimas ar virpėjimas kolegija, kuris atsiranda po šoko ar žalą į širdį, o vėliau yra tendencija, kad pagrindinė priežastis. Nuolatinė stebėsena parodė, skilvelių tachikardija, visiška AV blokada ir kitų, mažiau sunkių aritmijų buvimą. Priešlaikiniai skilveliniai streikai dažnai sukelia kur kas daugiau sunkių aritmijų ir vėliau ar antrinės, bet ne anksti, arba pirminis skilvelių virpėjimas. Svarbu pripažinti aritmija laiko, siekiant pradėti terapiją.

Smegenų kraujotakos pokyčiai gali įvykti dėl miokardo infarkto ar įvyko nes sieniniai trombo embolija generuoja kraujospūdžio kritimo. Taryba visų pacientų su smegenų kraujotakos pokyčių EKG.

Ūminis miokardo infarktas atsinaujino 5% pacientų, arba pasireiškia miokardo būklę ilgai skaičiavimo pirmojo išpuolio. Širdies plyšimas neturi nieko bendro. Jei jis ateina į jį, ir jis paprastai vyksta pirmą savaitę.

Tarpskilvelinės pertvaros perforacija ūminio miokardo infarkto yra labai reti. Ji pasižymi staiga atsiranda garsiai ir šiurkštus sistolinis triukšmo ir ūminio miokardo žalą. Tai turi būti atskirti nuo mitralinio vožtuvo nepakankamumas, infarktas arba spenelių raumenų disfunkcija, kurią sukelia. Tiek sukelti širdies žalą ir reikalauja chirurginio įsikišimo į širdį. Anksčiau reikia stabilizuoti paciento būklę, per kelias savaites ar mėnesius, ir dešiniąją ir kairiąją širdies kateterizacija, kad galėtų parodyti reikšmingų hemodinamikos pokyčius.

Pradžioje sveikimo po skilvelių aneurizmos atsirasti ir periferinių arterijų embolija. Maždaug 20% ​​pacientų ūminio miokardo infarkto sukurti kai aneurizma, ar akinesis kairiojo skilvelio, kuris yra kliniškai pripažintas nenormalus paradoksalios plote pulsacijų. Kai kurie iš šių pacientų į Ugniai širdies pažeidimo būklę ir pagalba sudaro chirurginės intervencijos.

Pečių ranka sindromas pasireiškia po ilgalaikės imobilizacijos rankos ir peties, dėl "refleksas simpatinės distrofijos". Yra retai galima išvengti. Ankstyvas per nukentėjusiosios peties skausmas lydi skausmas rankose, patinimas ir silpnumas, rankų ir smarkų prakaitavimą arba sumažintas. Jei Šokinis išlieka, yra oligurija, anurija ir inkstų kanalėlių nekrozė.

Širdies priepuolis prognozė (ūmus miokardo infarktas)

Bendras mirtingumas per pirmąjį mėnesį po ūminio miokardo infarkto yra maždaug 30%. Daugiausia mirčių, įvykusių per pirmąsias 12 valandas. Kliniškai sunkus ūminis miokardo infarktas visiškai pasveikti 6-12 savaičių. Mirtingumas didėja užsitęsusio šoko būsenos, sunkus širdies nepakankamumas pradžioje daugiau nei 25.000, leukocitozė su eozinofilija, karščiavimas virš 40 ° C (104cF), sergantiems nekontroliuojamu cukriniu diabetu, vyresnio amžiaus žmonėms, jau esamų širdies priepuolis, ypač jei šie veiksniai kartu. Plaučių embolija, kuri nėra apdorota su antikoaguliantais, tada aritmija nuolatinis ir ilgalaikis miokardo balansas būtų išlaikytas ir per anksti atsigavimo.

Medicininės priežiūros galimybes ir kitų lėtinių ligų buvimas priklauso ilgalaikiam išlikimui. Išsamūs klinikinio atkūrimo ir EKG leidžia 10-15 metų laikotarpiui. Pacientai, kuriems yra širdies nepakankamumas, aritmija požymių, krūtinės angina, miršta per 3-6 metus.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Close