Atviras arterinis latakas

Atviras arterinis latakas

Patent ductus arteriosus
Patent ductus arteriosus

Atviras arterinis latakas atsitinka, kai kuriant atviras arterinis latakas neužsidaro ir išlieka kaip mazgą jungiantis kairįjį filialas. Paprastai šalia kairiojo subclaviae pulmonic ir aortos. Pasirodo kraujas per latakas per nuolatiniu, sistolinis ir diastolinis aortos, tai forma arterijų, venų fistulės, kokiu būdu iš kairiojo širdies skilvelio darbas didinamas. Kai kuriems pacientams, obliteruojantis pokyčius kraujagyslėse plaučiuose, su plautine hipertenzija. Šiuo atveju, lygiagrečiojo yra dvikryptė arba iš dešinės į kairę.

Klinikinis vaizdas atviru arteriniu lataku

Atviru arteriniu lataku simptomai ir požymiai

Nėra iki kairiojo skilvelio dekompensacijos simptomai. Širdis yra normalus arba padidėjęs lengvai ryžtingų veiksmų, viršuje. Platus impulso slėgis ir diastolinis kraujospūdis yra žemas. Į kairę, į pirmąjį intercostales erdvėje krūtinkaulio kraštu gali būti išklausytam nuolat harsh noise "mašinos", akcentavo pabaigoje sistolės. Trilla yra bendra. Jeigu yra kairiojo skilvelio dabarties ir paradoksalus padalijimo antrojo tonas labai padidėjo.

Rentgenografinio išvados atviru arteriniu lataku

Širdis yra normalus dydžio ir kontūro, bet gali didėti ir kairiojo prieširdžio ir kairiojo skilvelio. Pastebimi iškyšulys aortos ir kairiojo prieširdžio.

EKG atviru arteriniu lataku

Normalus išvados ar kairiojo skilvelio plėtros, kuri priklauso nuo ortakio plotis požymiai.

Specialieji bandymai:

Širdies kateterizacija yra įmanoma nustatyti kairės-dešinės mazgą. Kateteris gali patekti. Pulmonic per latako į aortos ir pagalba Angio kardiografija tai įmanoma neįtraukti kitų defektų (pvz.,. Valsalva sinusinis į dešinįjį širdies plyšimas), buvimą, kuri gamina panašų garsą kaip arterinis latakas persistens.

Gydymas atviru arteriniu lataku

Į patyrusias rankas, operacinis mirtingumas yra mažas (<1%), todėl patartina uždaryti duetas. Operacinis mirštamumas buvo didesnis senyviems pacientams. Todėl mes turėtume būti atsargūs konsultuojant chirurginės intervencijos, ypač jei pacientai yra besimptomis ir neturi kairiojo skilvelio hipertrofija. Rizika yra didžiausia poūmį bakterinis endokarditas.

Tuo atveju, jei yra plautinės hipertenzijos požymių perrišimas arba pjovimo duetas yra ginčytina, tačiau šiuolaikinis požiūris yra ligging, visais atvejais už, o kitas šuntas iš kairės į dešinę, o padidėja plaučių srauto slėgis. Pulmonic buvo <100 mm Hg.

Prognozė atviru arteriniu lataku

Didelės mazgai ankstyvoje vaikystėje sukelti didelį mirtingumą. Mažesni mazgai yra suderinamas su ilgalaikiu amžiaus. Dažniausia komplikacija yra stazinis širdies funkcijos sumažėjimas. Taip pat gali atsirasti ir bakterinis endokarditas. Nedideliam pacientų procentui plaučių ir hipertenzija, kad apatinių galūnių, ypač pirštai cyanotic (lyginant su normalios spalvos pirštų. Šios būklės pacientas yra ne chirurgijos reikmėms.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Patent ductus arteriosus
Close