Echokardiografija

Echokardiografija

Echocardiography
Echocardiography

Echokardiografija ar širdies ultragarsas yra neinvazinis, neskausmingas metodas, nėra reikalauja specialaus pasiruošimo jokio nepageidaujamo poveikio ir gali būti taikoma nuo mažens, ir, jei reikia, nagrinėjimas gali būti kartojamas be jokios žalos audinių rizikos.

Echokardiografija yra technologija, kuri greitai sukuria pulsuojantis garso bangos Ultrapuiki dažnis.

Kai šios bangos susiduria su skirtingo tankio objektą, kai bangos atšokti atgal, aidai ir rodomų osciloskopu ar juda popieriaus, nustatant skirtingas struktūras širdies.

Šio tipo patikrinimo suteikia mums svarbią informaciją apie morfologijos ir funkcijos širdies raumenį, širdies vožtuvų, širdies ertmės dydžio, kraujo tėkmės greitis per širdį ir didžiųjų kraujagyslių. Doplerio technologija užtikrina kraujotakos ir širdies kamerų ir kraujagyslių greitis per vizualizaciją.

Echokardiografija su pagalba iš savo 2D, 3D vaizdus ir doplerio sugeba pamatyti širdies plakimas. Echokardiografija kartais naudoja nedidelį kiekį druskos tirpalu, kad jie švirkšti į veną, siekiant paneigti krūtinės ląstą sutrikimų. Echokardiografija yra tyrimas, kurio nėra specialus pasiruošimas, išskyrus tai, kad neturėtų gerti ir valgyti porą valandų prieš echokardiografijos. Per echokardiografijos gali paprašyti, kad per trumpą laiką pakeisti padėtį arba laikykite savo kvėpavimą. Iš sonographer slėgis gali būti šiek tiek didesnis, bet tai yra siekiant gauti geresnį vaizdą apie savo širdies.

Ji turi išskirtinę reikšmę aptikimo ir vertinimo, taip pat nevienodo požiūrio į širdies ligos echokardiografija poveikis yra naudojamas:

Širdies vožtuvų ligos.

Kardiomiopatija.

Širdies nepakankamumas.

Įgimtų ir įgytų širdies ydos.

Miokardo infarktas.

Širdies audinių ligos (Perikardo).

Uždegimas ir kitos ligos, širdies raumenyje (miokarditas).

Vertinimas širdies sutrikimų, aukšto kraujo spaudimo.

Didelių kraujo laivų, paliekančių širdį (aterosklerozė, aneurizma ...) vertinimas.

Širdies ritmo sutrikimai.

Trombozių ir naviko masės aptikimas širdyje.

Visiškai neskausminga slėgis rele ant krūtinės gaunamas ultragarso ekrane širdies vaizdą. Apskaičiuota, dydis, išvaizda ir mobilumas širdies ertmės, kiekvieno atskiro širdies sienelės, atrodo ir funkcija, širdies vožtuvų ir pagrindinių kraujo laivų, paliekančių širdį. Echokardiografija leidžia aptikti bet kurią užsienio masės buvimo širdies ir širdies audinių viduje. Dėl Doplerio efektas ir gauti informaciją apie kryptis, greitis ir kraujo tekėjimą į širdį charakteristikas, ir mes galime apskaičiuoti spaudimą širdies kamerų ir lungs.Echocardiography dabar yra viena iš svarbiausių diagnostikos metodo, kuris bus naudojamas kaip pirmoje eilutėje nustatyti širdies liga, nes ji suteikia daug informacijos, yra neskausmingas, nekenksmingas ir greitas būdas.

Skaičius ir gautos informacijos kokybę echokardiografijos outclassing kitais diagnostiniais metodais ir beveik kardiologinis tyrimas negali būti atliekamas be jo. Rekomenduojama, kad, širdies pacientams ir ypatingos pacientų grupės (sportininkai ir žmonės su visuotinės svarbos profesijoms, pilotai, autobusų vairuotojams, lokomotyvas inžinierius.)

Echokardiografija sporte

Staigios mirties jaunų žmonių, kurie dalyvauja sporto yra vienas tragiškiausių įvykių. Jis taip pat yra svarbi socialinė ir medicininė problema su plataus žiniasklaidos dėmesio, nes yra akivaizdžiai sveiki gyventojai. Staigios mirties vyksta metu arba iš karto po didelio intensyvumo fizinio aktyvumo. Amerikos koledžo kardiologija manoma, kad pagrindinis tikslas tyrimas sportininkų, prieš pradedant fizinę veiklą, nustatyti tyliuosius širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų, kurie gali sukelti staigios mirties. Atlikinėti echokardiografinį tyrimą sportininkai Atraskite buvusi širdies liga dažnai sukelia visiškai nutraukti sporto, siekiant sumažinti staigios mirties riziką. Kita vertus, klaidinga, širdies liga, taip pat gali sukelti sportininkų iš sporto veiklos, pašalinimo, atimant jį iš daugelio privalumų, kad sportas duoda.

Širdies ultragarso arba echokardiografija yra neinvazinis ir lengvai pakartoti sporto kardiologijos metodai plačiai naudojami atskirti tarp streso ir patologinius pokyčius, kuriuos sukelia adaptacijos širdies pokyčių. Fizinio aktyvumo aukšto lygio, gali sukelti morfologiniai ir funkciniai pokyčiai, kurios yra vadinamos "atletiškas širdis", ir pastebėta apie 50% sportininkų laipsnį. Šie pokyčiai taip pat didinti širdies ertmių dydį, padidinti sienelės storis kairę ir dešiniojo skilvelio ir kairiojo prieširdžio dydis, bet konservuoti sistolinį ir diastolinį funkcija. pasikeitimo forma ir dydis priklauso nuo rūšies ir intensyvumo sportinio rengimo ir būdinga nesiliovė po pratybų nutraukimą.

Įprastas naudojimas atliekant echokardiografiją sportininkų nesukėlė aptikta hipertrofinė kardiomiopatija, atsižvelgiant į pagrindinio apžvalga skaičius gerokai padidinti. Be subjektyvių skundų be šeimos ar sunki širdies ir kraujagyslių liga, turintiems normalią fizinę apžiūrą ir normali EKG įrašų sportininkų, echokardiografija yra ribotas papildomą diagnostinę vertę peržiūrą aukštos kainos, kuri neleidžia savo platų taikymą. Buvo nustatyta, kad plačiai naudoti ultragarso veda klaidingai teigiamo arba klaidingai neigiamo rezultatų padidėjimas. Echokardiografija širdies tyrimas yra rekomenduojama, kad elito sportininkai dalyvauja intensyvaus sporto veiklos, kuri gali palengvinti arba esamo širdies ligos atsiradimą. Tačiau už pakartotinus vertinimus ir nuomones apie šių sportininkų simptomų nėra, įprastą fizinę apžiūrą ir EKG įrašų, lieka neaišku.

Echokardiografija vaikams ir kūdikiams

Echokardiografija yra neinvazinis, neskausmingas, nereikalauja specialaus pasiruošimo jokio nepageidaujamo poveikio ir gali būti taikoma nuo mažens, ir, jei reikia, nagrinėjimas gali būti kartojamas be jokios žalos audinių rizikos.

Patartina prevencinių ultragarsas kiekvieno vaiko širdyje.

Įgimta širdis defektas.

Širdies ritmo sutrikimai.

Arterijų ir plaučių hipertenzija.

Širdies vožtuvų ligos.

Uždegimas, širdies raumens ir širdies membranų.

Kardiomiopatija.

Tromboze arba naviko masė širdies kamerų.

Išeminė širdies liga.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Echocardiography
Close