Plaučių vožtuvo stenozė

Plaučių vožtuvo stenozė

Pulmonary valve stenosis
Pulmonary valve stenosis

Plaučių embolijos rizika, stenozė, didina atsparumą išėjimo darbo, didindamas spaudimą, dešiniojo skilvelio ir apriboja srauto kiekį per plaučius. Nors nėra šuntas, arterinė įsotinimas deguonimi kraujyje yra normalus, tačiau pažymėtas stenozė sukelti periferinė cianozė, taip sumažinant širdies išstumiamo kraujo. Clubbing pirštai ir Eritrocitozė yra mažai tikėtinas, jei yra prieširdžių pertvaros defektas, leidžiant tokiu būdu sugalvoti su kraujo ištrauka iš dešiniojo prieširdžio į kairę. Plaučių arterijos stenozė yra, dešiniojo skilvelio ištekėjimo trakto lygio obstrukcija ir yra gana paplitusi įgimta širdies deformacija. Susiaurėjimas gali būti lokalizuota subvalvular lygio, plaučių arterijos ir vožtuvo subvalvular lygio ir gali kelti labiau lokalizuotas derinius. Vožtuvas liga plaučių stenozė yra labiausiai paplitusi forma izoliuotos infundibulinės dešiniojo skilvelio obstrukcija. Įgimtos širdies defektai sudėtingame genetinių faktorių ir aplinkos veiksnių sąveikos. Tai retai galima rasti, pavyzdžiui, įgimtų širdies apsigimimų priežastis, pavyzdžiui, motinos raudonukės arba chroniškai pernelyg piktnaudžiavimą alkoholiu motinos per embriogenezės. Įvairūs veiksniai, kaip antai, hipoksija, jonizuojančiosios spinduliuotės, tam tikrų vaistų teratogeninio poveikio. Įgimtų širdies ydų, tėvų vaikams, sergantiems įgimta širdies apsigimimų rizika yra maža, 2-5%, ir tai nebūtinai turi būti kliūtimi planuojant palikuonių.

Klinikinis vaizdas plaučių vožtuvo stenozė

Plaučių vožtuvo stenozė simptomai ir požymiai

- Vidutinio sunkumo atvejais (, jei slėgio gradientas tarp dešiniojo skilvelio plaučių arterijos yra mažesnis nei 50 mm Hg) buvo besimptomis.

- Vidutinio sunkumo ir sunki stenozė (jei nuolydis viršija 80 mm Hg) sukėlė per varginančios dusulys (be širdies nepakankamumu), galvos svaigimas ir skausmas krūtinėje dešiniojo skilvelio atsipalaidavimo pasireiškia sunkiais atvejais jį lydi edema, padidėjo dispnėja ir nuovargis .

Antrosios ir trečiosios tarpšonkaulinius erdvės į kairę krūtinkaulio gali sudaryti svarbią jaudulį ir išgirsti aiškų ir šiurkštus sistolinis ūžesys. Trečios ir ketvirtos intercostales erdvėje girdimas ūžesys buvimą Piltuvveidīgs stenozė. Sunkiais atvejais, dėl antrojo tonas ūžesys yra neaiški. Plaučių komponentas sumažinamas, užsitęsusio arba nėra. Abu komponentai gali būti išklausytas viduryje sunkiais atvejais. Yra ir presystoles bėgimas šuoliais ir išreiškė "" bangą venų impulso Sunkiais atvejais. Simptomai priklauso nuo plaučių arterijos vožtuvo susiaurėjimas laipsnį. Pacientams, kuriems yra lengvas stenozė dažniausiai nesukelia jokių simptomų ir liga paprastai nėra parodyti didelę pažangą gyvenimo metu, ir atskleisti ūžesys tyrimo išvadų. Sunkesnė stenozė neleidžia atitinkamai padidinti širdies išstumiamo fizinio krūvio metu ir netrukus į nuovargis, dispnėja (dusulys) išraiška ir gali sukelti apalpimas atsiradimo (trumpalaikis sąmonės netekimas). Ten gali būti pradėti ryšio tarp dešiniojo prieširdžio ir kairiojo prieširdžio foramen ovale lygio. Su kraujo perėjimo nepakankamo deguonies kiekis iš dešinės į kairiojo prieširdžio ir tada patenka į sisteminę kraujotaką ir sukelia cianozė. Kaip ir visi cianas širdies ydomis, ir tai vienas lėtina vaiko kūno svorio ir ūgio didėjimą ir.

Rentgeno tyrimai ir fluoroskopijos plaučių vožtuvo stenozė

Širdies dydis gali būti normalus. Tačiau, priklausomai nuo ligos sunkumo gali būti padidintas, širdies dešiniojo skilvelio ir Atrium arba ji gali būti labai didelis. Plaučių arterijos vožtuvų stenozė silpnų ar nėra pulsacijų yra išsiplėtę, o įprastų pulsacijų Piltuvveidīgs stenozė. Plaučių vaskuliarizacijos yra normalus arba sumažinti sunkiais atvejais plaučių vožtuvų. Tokiu būdu, kad būtų galima nustatyti, ar vožtuvų stenozė infundibularis tipas ir kartu su "dažų skiedimo" kreive patvirtinti susijusių šuntais buvimą ar nebuvimą. Angiografija aprašoma defekto anatomiją, taip pat dešiniojo skilvelio infundibulum.

EKG: elektros ašies nukrypimas į dešinę arba iš dešinės širdies skilvelio hipertrofija, ryškus P banga.

- Širdies kateterizacija galima nustatyti slėgio gradientą kaip kateterio praeiti galo

Plaučių vožtuvo stenozė gydymas

Grynas stenozė akivaizdus progresuojančios hipertrofija ir gradientas per 75-80 mm Hg operacijos su mažu operacinio mirtingumo ir puikių rezultatų, daugeliu atvejų gali būti gydomi. Defektas turi būti koreguojamas, kurias tiesiogiai kontroliuoja akies trūkumai turite tvirtą hipertrofija infundibulinės turėtų būti ištaisytas per dešiniojo skilvelio angą.

Prognozė plaučių vožtuvo stenozė

Pacientams, kuriems yra vidutinio sunkumo stenozė gali turėti normalų gyvenimą. Gali išsivystyti bakterinis endokarditas. Pažymėtas stenozė gali sukelti širdies nepakankamumą, ypač dvidešimties metų ir trisdešimt. Lengvas stenozė gali būti besimptomė vaikystėje ir vaikystę, bet širdyje, įskaitant širdies dekompensacijos simptomai tapo ryškesnis vėlesniais metais. Tik 12% pacientų gali išgyventi 50 metų amžiaus. Grynas atsitiktinumas stenozė bakterinis endokarditas pasireiškia 1% atvejų kasmet.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Pulmonary valve stenosis
Close