Krūtinės angina ("Mano širdis skauda")

Krūtinės angina ("Mano širdis skauda")

angina pectoris
angina pectoris

Krūtinės anginos diagnozės esmė

• veržimas ar spaudimas, skausmas, retrosternal ar lengvai į kairę ("širdis skauda"). Vyksta greitai fizinio krūvio metu, gali išplėsti ir prarasti po pertraukos.
• Po nesunkaus darbo 70% pacientų yra diagnozuota nenormali EKG, kiti 3O% yra normali EKG pokyčių, ar nėra diagnozuota.

Bendra diskusija krūtinės angina - ("Mano širdis skauda")

Aterosklerozinių širdies liga paprastai sukelia krūtinės angina, tačiau kai kuriais atvejais nėra reikšminga širdies vainikinių arterijų liga sunki aortos stenozė ar nepakankamumu, padidėjusi medžiagų apykaitą, yra hyperthyroidism arba po gydymo skydliaukės, nurodė, anemija, ir tachikardija Greitojo skilvelio plaka. Mechanizmo esmė yra neatitikimas tarp reikalavimų miokardo deguonies, ir sumos, vainikinių arterijų kišamas. Trijų toliau apibrėžtų grupių yra nustatomi santykinis arba absoliutus Miokardo išemija:

Nedaug deguonies, kad plinta per vainikinių arterijų:

Veiksniai gali būti aterosklerozės kraujagyslių stenozė, įkaito apyvartą ir reflekso spazmas, reaguojant į emocinę būseną, šaltas, virškinimo trakto liga, viršutinių dalių.

Kraujo veiksniai sudaro anemija, hipoksemija ir Eritrocitozė (padidėjęs klampumas).

Kraujotakos veiksniai atsispindi aritmija, hipotenzija, kraujavimas ir Vasalva procedūra taip pat sumažintas slėgis pildymo vainikinių arterijų, aortos stenozė ar nepakankamumas dėl kraujo spaudimo sumažėjimo.

Padidėjo širdies išėjimo krūtinės angina ("Mano širdis skauda")

Fiziologiniai veiksniai yra stresas, susijaudinimas, virškinimo sutrikimas ir metabolizmą veikiantys po stipraus maisto. Patologiniai veiksniai yra (didelės galios), taip pat anemija, tirotoksikozė, arterioveninėms fistulėms, ir feochromocitoma ..

Padidėjo miokardo deguonies, sukelia padidėjęs širdies susitraukimų dažnis, kaip aortos stenozė ar nepakankamumu ir diastolinį hipertenzija, arba padidėjęs deguonies sunaudojimas dėl tirotoksikoze, arba bet kokia sąlyga būdinga išsiskyrimo su padidėjusio katecholaminų (feochromocitoma, stiprus emocinės būsenos ir hipoglikemija).
Širdies kateterizaciją metu įvyksta fiziologiniai pokyčiai, kurie veda į krūtinės anginos, kuri yra iš tikrųjų tiesios krūtinės angina, kurią ilgą laiką naudotis. Atkreipkite dėmesį į gerokai padidinti kairiojo skilvelio spaudimo ir EKG gali matyti požymių, krūtinės angina ir išeminių pokyčių. Didina deguonies sunaudojimas miokarde. Šie pokyčiai yra už kairiojo skilvelio nepakankamumas ir sumažinti įtarimus dėl krūtinės anginos atvejų.

Klinikinis vaizdas krūtinės angina - ("Mano širdis skauda")

Medicinos istorija:

Diagnozė krūtinės angina beveik visiškai priklauso nuo to, istorijos ir turėtų leisti pacientui apibūdinti simptomus savaip kurioje vietoje ir kokybės simptomų rankas. Istorija apima šias kategorijas:

Aplinkybės, skatinti ir pašalinti krūtinės angina ("Mano širdis skauda")

Krūtinės angina paprastai įvyksta per vaikščioti, ypač išilgai šlaito, arba kai lipant laiptais. Nuovargis su krūvio veda uždarymo dėl tikrojo balso aparato ir krūtinės ląstos pagreitina ataka, jaučiasi taip, lyg jūsų širdis skauda. Priklausomai nuo veiklos rūšies, krūtinės angina atsiranda per nuovargį ir sustoja, kai pacientas stovi arba sėdi tyliai. Pacientai nori likti stovint, nei meluoti. Kai kurie pacientai jaučiasi lengviau po vėmimo ir todėl linkę priskirti savo sunkumus sunkumų į skrandį. Kiekvienam pacientui negali sukelti krūtinės angina pačius intensyvumo veiklos, bet galimybės dar mažiau po pietų, susijaudinimo metu, arba kai asmuo susiduria su šalto vėjo. Sunkieji rupiniai ir gali sukelti stiprių emocinių būsenų priepuolis, net be varginančių.

Charakteristikos diskomfortas krūtinės anginos ("Mano širdis skauda")

Pacientai dažnai negali skųstis skausmo dėl krūtinės anginos, tačiau ji yra sandarumo, deginimą, slėgio jausmas, uždusimo, širdis skauda, ​​skausmas, tempimas, dujų ar įtampos buvimą. Dažnai susijęs su virškinimo sutrikimus. Krūtinės anginos priepuolis nėra niekada pasireiškia aiškiai vietinį skausmą ar skausmas injekcijos atakos, kurių vieta gali nustatyti piršto. Įvyksta greitai per streso ir greito intensyvumo padidėjimą, kol pacientas yra priverstas sustoti ir pailsėti, net jei problemų pradžioje buvo ne toks sunkus.

Krūtinės angina lokalizavimo ir skausmo plitimą

Skausmo lokalizacija skiriasi daugeliui pacientų, tačiau ji vis dar tas pats tik vienam pacientui. Tais atvejais, diskomforto jausmas už krūtinkaulio kairėje. Kada šiek tiek daugiau į kairę ar teisė yra ne taip dažnai, būdinga juda centralizuotai ir jaustis giliai savo krūtinės. Nors krūtinės angina gali išplisti į kiekvieną C2 segmente T10, paprastai išplėsti į kairiojo peties ir žasto ir dažnai juda žemyn ir rankos ir alkūnės iki dilbio, riešo, ar ketvirtoje ir penktoje pirštus viduje. Retai sutinkamas spinduliuotės dešiniojo peties ir žemyn, bet charakteristikos yra tos pačios. Kartais, gali būti jaučiamas krūtinės angina pradžioje apatinę dalį žandikaulio, bazinis arba nugaros, kaklo, ar tai yra didelis nugaros. Krūtinės angina yra beveik neabejotinai atmesti galimybės, tais atvejais, kai pacientas rodo, ir pirštu nukreipta pusė skaudžiausių taško. Aš paprastai pacientas sako, kad jo širdis skauda.

Atakos metu krūtinės anginos - ("Mano širdis skauda")

Krūtinės pecotris turi trumpą laiką ir visiškai pasitraukti be pasekmė. Jei ataka yra paspartinti nuovargio ir paciento nedelsiant nutraukti ir poilsis, stenokardija skausmas arba širdies skauda, ​​neturi trunka ilgiau nei 3 minutes (nors manoma, kad dauguma pacientų trukti ilgiau). Šios atakos sukėlė sunkių patiekalų ar yra pyktis ar ne ilgiau kaip 15-20 minučių ..

Kiti pakeitimai, kurie gali stiprinti krūtinės pecotris taip pat turi būti atsižvelgiama į. Tai apima: cholecistitas, slenkantį stemplės išvaržos, tirotoksikozė, paroksizminis aritmijos, hipotenzija ir kairiojo skilvelio nepakankamumas ..

Krūtinės anginos požymiai - ("Mano širdis skauda")

Per savaiminis arba sukeltas išpuolių žymiai padidino sistolinį, ir diastolinį kraujospūdį, tik kartais per skausmas atsiranda ir greitėjantis ritmas. Miego arterijos sinusų masažas dažnai sukelia skausmą, tačiau jis praranda daug greičiau, nei įprasta, jei jums sulėtinti širdies ritmą. Ši procedūra yra labai naudinga tais atvejais, netipiniu angina.

Svarbu požymiams nustatyti ligų, kurios turi aterosklerozinės širdies liga akcijų. Tai apima: cukrinis diabetas (retinopatija, neuropatija), tuberosa, arba tendinosa planas arba pakeitimai, vis anginapectoris, pavyzdžiui, hipertenzija, tirotoksikozė, hipotenzija, ir aortos ar mitralinė stenozė.

Pacientai, sergantys krūtinės angina, turintiems normalią širdies ir kraujagyslių aparato 25-40% atvejų. Buvo pastebėta ir okliuzinė periferinių arterijų liga, hipertenzinė retinopatija ir kardiomegalija, didelis triukšmas ir širdies nepakankamumo požymių ..

Laboratorinių tyrimų duomenys krūtinės anginos ("Mano širdis skauda"):

Galimi veiksniai: anemija, hipercholesterolemija, cukrinis diabetas ir liga, virškinimo trakto, kas yra būtina atkreipti dėmesį. STS turėtų būti daroma reguliariai. Būtina padaryti nejudamą vaizdą krūtinės neleisti plaučių, širdies ir kaulų ligas.

EKG ramybės būsenoje yra normalus 25% pacientams, sergantiems krūtinės angina. Pokyčiai pasireiškia nenormalus impulso sklidimo laidžiosios sistemos kairiojo skilvelio hipertrofija, miokardo infarktas, arba senųjų nespecifinių pokyčių STT segmentuose.

Jei įtariama diagnozė, būtina atlikti testus nuovargį. Nuovargio bandymas neturi būti darbo, kol ji yra nustatyta, kad normalus EKG ramybės ir skausmas yra ne toks šviežias pobūdžio. Šios priemonės yra būtinos užkirsti kelią stresą pacientams, sergantiems ūmaus ar poūmis miokardo išemijos. Teigiamas bandymas reiškia, EKG nuovargis horizontalų depresiją po bent trejų mm arba galutinį ST segmento depresijos aplink vieną ar daugiau veda. ST segmento ("J"), T bangos derinimas arba ST segmento depresija depresija yra mažas nepadeda diagnostikos tikslais. Reikšmingų pokyčių standartinis testas atsirasti krūtinės angina, tik 50-60% pacientų. Procentas yra daug didesnis, jei EKG spontaniškai išpuolio metu, arba, jei bandymas yra šiek tiek ilgesnis nuovargis.

Selektyvus vainikinių arterijų angiografijos:

Padidėjo angiografija patirtis parodė, kad yra gana saugus metodas, ir nuspręsti dėl vainikinių arterijų anatominių pokyčių. Tačiau kai kurie su tiesa krūtinės angina pacientams su normalia angiogramoje, kad tai gali neatmeta išemine širdies liga.

Diferencinė diagnostika krūtinės angina - ("Mano širdis skauda")

Psichofiziologinio širdies ir kraujagyslių reakcijos yra apleisti grupę ligų, krūtinės skausmas, dažnai apibūdinama kaip "širdis skauda", trunka kelias valandas ar dienas, padidėjęs nuovargis, bet nesibaigia poilsio. Dažnai yra trumpalaikis klijuoti arba peilis dūrių viršuje arba per plote širdies skausmas. Emocinis stresas ir nuovargis daro skausmas sunkiau. Dažnai dėl hiperventiliacija ir dusulys, širdies plakimu, nuovargis ir galvos skausmas. Bendra skundas yra nuolat išsekimas.

"Priekinės krūtinės ląstos sindromas", yra skiriamasis, nes aiškiai ribotą intercostalis raumenų skausmas, spaudimas, kuris atkuria krūtinės skausmą. Wrench ar uždegimas junginiai, kurie yra šiltas, patinusios ir raudonos (taip vadinamas. Tietzeov sindromas) pasklidąja krūtinės skausmas, kuris taip pat sukelia vietinio spaudimo. Diagnozė sunku Międzyżebrowy neuritas (herpes zoster, cukrinis diabetas ir kt.)

Pagal plotą ksifoid jautrumas padidina skausmą savo apatinę krūtinkaulio ir vėl spaudimas processus xiphoideus. Tiek gali atsirasti pacientams, sergantiems krūtinės angina.

Kaklo ar krūtinės ląstos stuburo smegenų liga (degeneracinė disko liga, tam tikras įgimtas užuojauta, "artritas", padengti nugaros kelius) gamina aštrių ir stiprus skausmas, panašus į krūtinės angina, lokalizacijos ir sklaidai, bet lemia tam tikruose judėjimuose ar kaklo stuburo gulint , ar fizinio krūvio metu vairavimo

Dažnai galvoja pepsinės ulcus, cholecistitas, cardiospasm ir funkcinių skrandžio ir žarnyno sutrikimų, nes kai kuriems pacientams sumažinti krūtinės anginos sunkumų vėmimo. Šių sutrikimų simptomai susiję su maisto vartojimo ir nėra susiję su nuovargiu. Rentgenografija yra naudingas diagnozės. Bol pajamingumas tinkama mityba ir vaistai.

Iš pertraukos herniae skausmas pasireiškia apatinių dalių gausiausia maisto gulint ar lenkimo krūtinės ar pilvo ir viršutinė dalys. Skausmas ramina lengvas dietos, antacidinių vaistų, pusiau atloštos poziciją ir judėjimą.

"Solid" mitralinio vožtuvo stenozė ar plautinė hipertenzija dėl lėtinės plaučių ligos kartais gali sukelti skausmą krūtinės srityje, kuris yra ne skiriasi nuo krūtinės anginos, įskaitant plokščiai suspaustos arba ST segmento depresijos, skausmo. Akivaizdus klinikinis vaizdas mitralinio vožtuvo stenozė ar plaučių liga, ir EKG rodo, elektros ašies nukrypimas į dešinę, arba dešiniojo skilvelio hipertrofija atvirą.

Krūtinės angina prognozė - ("Mano širdis skauda")

Srautas pratęstas, su įvairaus dažnio ir intensyvumo išpuolių, akcentavo retkarčiais Visiškos remisijos ir epizodus, miokardo infarkto atvejų, ar jie baigiasi staigia mirtimi. Vidutinis išgyvenamumas po krūtinės anginos priepuolio yra 8-10 metų, ir metinis mirtingumas sukelia krūtinės angina yra 5-8%, daugiau, nei tikimasi, amžiaus ir lyties. Amžius reikšmės yra suapvalinamos: cukrinis diabetas, hipertenzija, kardiomegalija, stazinis nepakankamumas, miokardo infarktas, aritmija ir laidumo sistemos sutrikimas. Blogos prognozės pacientams, kurie patyrė ataka prieš 40 metų. Pusė pacientų mirė staiga, ir 1/3 miokardo infarktas. Širdies nepakankamumas yra skaičiuojamas kaip vienaskaitos mirties priežastis.

Krūtinės anginos formos ("Mano širdis skauda")

Krūtinės gulėdamas ant

Pacientai, kuriems yra tipiškas krūtinės angina ar širdies skauda paprastai turi laikas nuo laiko ir užpuolimo tik po išvykdami lova ar užpuolimo gali pažadinti juos. Sėdėdami arba stovint, lėtai atleiskite savo skausmą. Tokie epizodai yra trumpas ir dažnai. Jei tie pokyčiai įvyksta staiga pasirodo naktį, ir ypač jei skausmas grįžo naktį, turi būti ieškoma sąlygas, kad padidinti krūtinės angina. Tačiau, jei ten buvo ne vienas nustato šio tipo gulėdamas ant krūtinės anginos neišvengiamą miokardo infarkto ir mirtingumo lygis yra aukštas, jei pacientas gydomas krūtinės preinfarction.

Patvarūs krūtinės angina - ("Mano širdis skauda")

Sunkinančių veiksnių, pavyzdžiui, emocinio streso ir tirotoksikoze turėtų būti elgiamasi atsargiai, nes jie sudaro 5-10% atvejų. Didelis procentas pacientų, su ilgu krūtinės anginos tipo skausmas yra diagnozuotas miokardo infarkto ir staiga mirė. Kitos šalys staiga nusiraminti ir tapti besimptomė. Tik keletas ir vis dar pratęstas skausmas krūtinėje, greičiausiai dėl to, miokardo išemija, be miokardo nekrozės įrodymų.

Preinfarction krūtinės angina - ("Mano širdis skauda")

Tokiais atvejais, pacientai būtų traktuojami taip, lyg jie kenčia nuo miokardo infarkto:

Staigus krūtinės anginos priepuolis.

Staigaus dažnumo, intensyvumo ir trukmės.

Staigus pokytis toje vietoje ar radiacija.

Pykinimas ar vėmimas, susijusios su skausmu.

Tęstinis ar pakartotinis, krūtinės angina gulėdamas ant.


angina pectoris
Close