Falo tetrada

Falo tetrada

Tetralogy of Fallot
Tetralogy of Fallot

Falo tetrada plaučių stenozė, susijusios su montuojamos skilvelio defektu. Tokiu būdu, dešiniojo skilvelio įteka, o ne į plaučių arteriją į aortos ir aortos kraujas yra labai Nesotieji su deguonimi. Veda prie ankstyvo cianozė ir Clubbing pirštų. Nuovargis yra priežastis, cianozė. Tai yra problema, kad egzistuoja nuo gimimo pacientui. Falo tetrada atsirasti tik 0,03% naujagimių.

Klinikinis vaizdas Falo tetrada

Simptomai ir požymiai, Falo tetrada

Sunkiais atvejais vaiko raidos sulėtėjo. Dusulys yra bendras, pritūpęs palengvina nuovargis ir dusulys, o kartais ateina į sinkopės. Express ženklai cianozė Clubbing pirštais, vidutinio dešiniojo skilvelio deformacijų ir nebuvimas viršūninio impulso, taip pat trumpas, šiurkštus sistolinis ūžesys ir suvirpinti kartu kairiojo krašto krūtinkaulio. Širdis nėra padidinta. Vidutinio ir didelių angų garsiai garsas gali būti išklausytai, nes jis blaškosi su plaučių komponento dėl sumažėjusios amplitudės. Nes Falo tetrada sukelia sutrikdo deguonies kiekis kraujyje, kūdikiai turi melsvą odos, kai kurie vaikai niekada išreikšti šį simptomą, jei žala yra nedidelė. Priklausomai nuo nuo širdies ligos sunkumo, kartais Falo tetrada gali būti nustatytas iš karto po gimimo. Falo tetrada derinys keturių susijusių širdies ydos: plaučių stenozė, dešiniojo skilvelio hipertrofija, skilvelių pertvaros defektas, svarbiausias aortos.

Rentgenografinio išvados Falo tetrada

Plaučių laukai buvo aiškios. Širdies viršūnės bukas su įgaubtas segmente. , plaučių (širdies formos medinių batų). Teisė aortos arkos yra dedamas į 25% atvejų.

EKG Falo tetrada

Dešiniojo skilvelio hipertrofija yra vidutinio sunkumo beveik visada. Kartais yra taip pat, išreikštas P bangos.

Echokardiografija Falo tetrada

Su šio bandymo padėti tikrumo, mes atskleisti Falo tetrada buvimą, ir mes matome, kad tarp kairiojo ir dešiniojo skilvelių arba VSD skylę.

Specialieji bandymai Falo tetrada

Diagnozė nustatyta širdies kateterizacija ir angioneurozinė kardiografija iš dešiniojo skilvelio. Tokiu būdu, yra nustatoma ir morfologinių išvaizda. Aortography rekomenduojama kaip įprastą tyrimą pacientams, rengiama operacijos. Su tuo mes parodysime aortos šakas ir netikėtai, susijusius defektus.

Gydymas Falo tetrada

Falo tetrada gydoma chirurginiu mašinos naudojimo ekstrakorporalinės apyvartą. Operacinis mirštamumas yra gana mažas. Neišsivysčiusių plaučių arterijų Pacientai, kurių anksčiau rekomenduojama Blalock-Taussig tipo operacijos, kurioje mes padidinti kraujo tekėjimą į plaučius, kad pacientas augti pakanka visiškai operacijos ..

Falo tetrada prognozė

Suaugusiems Falo tetrada yra labiausiai paplitęs cyanotic įgimta širdies yda, tačiau vaikai nepasiekia pilnametystės taip dažnai. Labiausiai paplitusi mirties priežastis buvo ryškus hipoksemija. Jis taip pat yra dažnas ir kraujagyslių trombozė sukelia Eritrocitozė. Sindromu, stiprumas priklausomai nuo laipsnio plaučių stenozė, jei stenozė yra didesnis tuo didesnė kairę-dešinę šuntas, plaučių kraujo srautas sumažėjo.

Po operacijos pacientai sukelti normalų gyvenimą, tačiau vis tiek turės apsilankyti kardiologo stebėti padėtį ir skiriant atitinkamus vaistus, taip pat negali būti jokių ilgalaikių komplikacijų po operacijos, pavyzdžiui, dešiniojo skilvelio nepakankamumas, širdies susitraukimų dažnio arba ritmo ir kt problema. Nepakankamu fiziniu aktyvumu, yra rekomenduotini. Tačiau, jei operacija atliekama laiku, ne turi būti fizinio aktyvumo apribojimas vėliau gyvenime. Kartais, gydytojai rekomenduoja, kad vaikas vartoja antibiotikus prieš dantų gydymo procedūrų Norint išvengti infekcijų, kurios gali sukelti endokarditas, uždegimas gleivinių širdies.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Tetralogy of Fallot
Close