Mitralinio vožtuvo stenozė

Mitralinio vožtuvo stenozė

Mitral valve stenosis
Mitral valve stenosis

Mitralinio vožtuvo stenozė yra lėtinės reumatinės širdies ligos, dėl vienos ar daugiau išpuolių reumatas, kuri sukuria širdies vožtuvų standumą ir deformacija. To rezultatas atsispindi stenozė ir regurgitacijos, o kartais ir abu. Mitralinio vožtuvai veikia 50-60% atvejų, pažeidimai, susijusius mitralinio ir aortos vožtuvai susidūrė su 20% atvejų, žala tik 10% atvejų aortal vožtuvai. Triburio vožtuvai buvo tiesiog serga mitralinio ir aortos vožtuvų ir 10% atvejų. Plaučių arterijos vožtuvai retai.

Klinikinis vaizdas mitralinio vožtuvo stenozė

Anksčiausiai ženklas yra išreiškiama organinių sunkus širdies vožtuvų ligos, ūžesys, tačiau ankstyviausi duomenys apie didelę hemodinamikos vožtuvų žalą X-Ray, fluoroskopiją, EKG tyrimo metu. Tokiu būdu mes galime aptikti anksčiau padidinti vainikinių sinuso. Ir atidžiai fizinės išvados gali būti labai naudinga diagnozuojant, kai kalbama apie širdies vožtuvų liga.

Procedūra asimptomine širdies vožtuvų liga:

Mitralinio vožtuvo stenozė prevencija

Atnaujinimas ūminis reumatas galima išvengti.

Vengti sąlyčio su streptokokine infekcija.

Nuolatinis profilaktinis gydymas antibiotikais surūšiuoti pacientams, jaunesniems nei 35 metų amžiaus, ir tų, kurie žino, kad jie buvo veikiami streptokokine infekcija.

Hemoliziniu Streptococcus infekcijos, kurias sukelia greitas ir tinkamas gydymas.

Pacientui turi būti duota rekomendacijoms dėl dantų restauravimo, urogenitalinės sistemos, įmanoma chirurgija ir pan. Tokiu būdu galima užkirsti kelią bakteriemija ir poūmį bakterinis endokarditas.

Bendrosios priemonės mitralinio vožtuvo stenozė

Pacientui būtina paaiškinti galimą sumažėjusio fizinio pajėgumo vėliau gyvenime galimybę. Tyrimo metu pacientai gali būti nustatytas skydliaukės pokyčius, tada jie gali sukelti anemiją ir aritmijos, būtina išlaikyti bendrą sveikatos būklę ir išvengti nutukimo ir pernelyg didelį fizinį nuovargį.

Daugiau nei 75% buvo moterys, kurie buvo jaunesni nei 45 metų pacientams, sergantiems mitralinio vožtuvo stenozė. Net gana nežymaus susiaurėjimo pasireiškia su tam tikromis auskultacijos. Jei vožtuvas sumažėjo mažiau kaip 1,5 cm dusulys pacientams, sergantiems ir nerimauti. Trumpas diastolinis intervalas tachikardijos metu atsispindi skilvelio pildymo trūkumo. Todėl, minutinis širdies tūris mažesnis, ir kraujas surinkti "Atrium", plaučių venas ir kapiliarus. Taigi yra nuolatinis plaučių užsikimšimas, ir simptomai yra ryškesni. Gulėti naktį veda prie tolesnio kraujo tūrio padidėjimo plaučiuose, paroksizmine naktine dispnėja, arba transudation skysčio plaučių alveolėse ir ūminė plaučių edema. Jis taip pat gali pasireikšti sunkus plaučių užsikimšimas, dėl ūminio bronchito ar ūmios kvėpavimo takų infekcijos, dėl poūmės bakterinis endokarditas ar ūmios reumatinės carditis atsiradimo. Kaip ilgalaikės priežiūros plaučių venų spaudimo rezultatas sukelia anastomozės atidarymo tarp plaučių ir bronchų venų bronchų gleivine, kelias dienas venų varikozė.

Penkiasdešimties iki 80% pacientų, paroksizminė arba lėtinis prieširdžių virpėjimas, kuris gali paspartinti dusulys ir plaučių edemos atsiradimą. Kaip trombų susidarymo kairiojo prieširdžio dvidešimt iki 30% pacientų, vėlesniu laikotarpiu turi smegenų, vidaus organų ir periferinių arterijų.

40-50% pacientų atsirado dešiniojo skilvelio hipertrofija išsiplėtimas ir dekompensacijos. Tai veda prie tipiškų dešinės širdies dekompensacijos požymių.

Kai kuriems pacientams iki šiol nežinomų priežasčių susiaurinti sumažinti plaučių arteriolių ir tokiu būdu padidina spaudimą plaučių arterijoje ir pagreitina dešiniojo širdies dekompensacijos plėtros. Šiems pacientams yra lengvai dusulys, nes jie yra dėl silpniau minutinis širdies tūris naudojamas didelis nuovargis ir silpnumas fizinio krūvio metu.

Mitralinio vožtuvo stenozė gydymas

Uždaryta valvulotome mitralinio vožtuvo rekomenduojama tik tais atvejais, kai simptomai atsiranda dėl mitralinio vožtuvo, o ne dėl to, kad mitralinio vožtuvo nepakankamumas, mechaninės obstrukcijos. Mitralinio vožtuvo pakeitimas nurodytas stenozė ir regurgitacijos atvejais. , Jei yra požymių, mitralinio vožtuvo stenozė be sistolinis triukšmo sunku patikėti, kad yra mitralinio vožtuvo nesandarumo požymiai. EKG hipertenzija ir aortos vožtuvo pažeidimai lydėjo kairiojo skilvelio hipertrofijos požymių, tačiau, jei esant mitralinio vožtuvo stenozė turi tuos pačius požymius. Tačiau, jei iš širdies viršuje yra vidutinio laipsnio sistolinis ūžesys, diagnozė priklauso nuo bendrų išvadų aiškinimo.

Speciali diagnostinė analizė gali būti naudinga sudėtingais atvejais. Tai apima: angioneurozinė kardiografija, dažų skiedimo kreivė, kairiojo širdies kateterizacija ir kairiojo skilvelio kreivė bandomųjų ar kairiojo skilvelio funkcijos nepakankamumas. Chirurginė intervencija yra skirtas vidutinio sunkumo atvejais, kai yra tik šviesos fizinio krūvio metu dusulys ir nuovargis. Taip yra todėl, mitralinio vožtuvo stenozė priežastis yra labai skirtingi, ir dėl didelių mirtingumo (3-5%), taip pat pakartotinio kūrimo stenozė dažnumo.

Mitralinio vožtuvo stenozė prognozė

Pakartotinas reumatas bet kuriuo metu gali sukelti mirtiną širdies dekompensacijos. Nuolatinė grėsmė pasireiškia kuriant bakterinis endokarditas.

Apskritai, pacientams, sergantiems sunkiu mitralinio vožtuvo stenozė mirti nuolatinio širdies nepakankamumu, trisdešimt ar keturiasdešimt metų, ir po ilgo bendro nekompetentingumas.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Mitral valve stenosis
Close