Įgimta širdies liga

Įgimta širdies liga

congenital heart disease
congenital heart disease

Įgimta širdies liga yra apie 2% visų širdies ligos, gydymui suaugusiems.

Nepaisant to, medicinoje, visi vaisiui trūkumai negali būti vengiama Prenatalinio laikotarpiu, tarp kurių yra širdies ydos. Šie apsigimimus kartais yra ne problema, gali būti pašalintas, ir sudėtingas įgimta širdies liga, reikia rimtą atsakymą. Be įgimtų širdies ydų egzistuoja ir įgytas širdies defektų, kurie gali pasitaikyti įgimtų širdies ydų. Į medicinos įgimtomis širdies ydomis gali būti gydomi 90% atvejų. Jei atsižvelgiama į tai, kad praėjusių dienų pacientams, gimė su širdies yda 5. patyrė tik 16 metų, ir šiandien daugiau kaip 85 iki 90 procentų šių pacientų patyrė brendimo, tai aišku, kad tai dėl plėtros vaikų kardiologija ir kardiochirurgija. Laiku operacijos daugeliu atvejų užtikrinti ekonomikos atsigavimą ir normalią būsimos Life. Tačiau problema ta, kad visi įgimtos širdies ydos nėra lengva gydyti, nes jie yra klasifikuojami į kelias grupes. Pirmoji grupė apima nuo 20 iki 25 proc. Labai rimta ir reta įgimta širdies liga, kad reikia visą gyvenimą kontrolę. Antroje grupėje yra nuo 35 iki 40 procentų vidutinio sunkumo įgimtomis širdies ydomis, kurios gali būti sėkmingai veikia ir reikalauja tolesnio kontrolę, o trečiasis yra 40 procentų lengvesni įgimtos širdies ydos, kurios su laiku operacijos yra pašalinti poreikį labiau kontroliuoti, ar yra labai reta reikia.

Įgimtų širdies ydų, jų geros ir tikslios diagnostikos ir chirurgijos ir ne chirurginio gydymo problema. Įgimtos širdies ydos reikalingi geri specialistai ir gerą diagnostinę techniką. Jei kai kurie šio trūkumo, pacientas sukuria ilgalaikę problemą. Šiandien dauguma mirčių nėra atsitikti vaikystėje, tačiau suaugus atsiranda. Šie poveikiai pasireiškia pacientams, kurie anksčiau nebuvo panaudoti, taip pat tiems, kurie sėkmingai veikia vaikystėje, tačiau, kurie vėlesniu laikotarpiu yra sukurta silpnesnės širdies vožtuvų funkciją, po kurio iš širdies plėtimosi ir Nuo širdies arrhythmias.All įgimtomis širdies ydomis išvaizda gali būti sunkus, priklausomai nuo to, kur ligos stadija

Įgimta širdies liga klasifikacija

A. Be šuntas

- Dešinėje pusėje

plaučių arterijos stenozė (12%).

- Kairėje pusėje

vožtuvų aortos stenozė (3%).

B. su šuntas

- Acyanotic

Prieširdžių pertvaros defektas (20%)

Persistens arterinis latakas (13%)

Skilvelių pertvaros defektas (9%).

Acyanotic tetrada Ketvertas (11%)

Plaučių arterijos stenozė su atvirkštine interatrial mazgą (3%)

Eizenmengerio sindromas (3%).

Triburio vožtuvo atrezija (1,5%).

Kitos įgimtos anomalijos susiduriama apie 20% atvejų.

Ypač dažnai rasti Marfano sindromas, chromosomų anomalijos, tokių kaip, pvz. Turner sindromas.

Klinikinį vaizdą įgimta širdies liga patogenezė

Įgimta širdies liga, požymiai ir simptomai, kurias sukelia šiuos mechanizmus:

Vožtuvo stenozė arba laivas taigi skilvelio hipertrofija įvykis, ir esant normalioms įvykių centre prasiskverbimas.

Kairę-dešinę šuntas: FERVI srautas iš kairiojo prieširdžio ar skilvelio dešiniojo prieširdžio ar skilvelio. Tai veda prie padidėja dešiniojo skilvelio darbą ir didesnį srautą plaučių apyvartą sisteminei kraujotakai sąskaita.

Didelių ir mažų iešmų, šis skirtumas buvo padidėjusioms reiškinys dusulys ir nuovargis. Dėl nežinomų priežasčių, kai kurie iš šių šuntais ir sukelti plaučių hipertenzija, gali ateiti į atvirkštinės iešmai, ty atsiradimo. Kairę-dešinę šuntas yra konvertuojami į dešinę kairę (Eizenmengerio svndrom). Gegužės pasirodo ir hemoptysis.

Dešiniuoju kairę šuntas: kai veninio kraujo pereina iš dešiniojo prieširdžio ar skilvelio į aorta, kairiojo prieširdžio ar kairiojo skilvelio,, taip aplenkiant plaučių kraujotaką, sukelia kai kurių gerai žinomų klinikinių apraiškų cianozė. Dusulys ir nuovargis, paciento atleidžiamas pritūpęs. Sinkopė įvyksta, kai plaučių srautas yra labai mažas. Kompensacinė Eritrocitozė vyksta nuolat pagal soties, ir sunkiais atvejais tai gali sukelti smegenų trombozė. Medžioklė, lapės pirštai paprastai lydi ryškus cianozė.

Be to, konkrečių hemodinamikos pokyčių, dešiniuoju pelės kairiojo šuntas gali sukelti metastazavusiu galvos smegenų pūlinys, bakterinė endocardia, ypač skilvelių pertvaros defekto atsiradimo, atviras arterinis latakas persistens su Krūminių dantų aortos vožtuvo.

Padaryti teisingą diagnozę be defektų širdies rentgenogramos, EKG dydžio, širdies kateterizacija, dedilution kreivę.

Įgimtos širdies ligos diagnozė skirtumas

Auskultacijos:

Tai tikrai naudinga rasti vaiko garsą, ir įgimtas anomalijas, bet kur ant kūno. Triukšmo išilgai kairiojo krašto naudai įgimta širdies liga krūtinkaulio buvimas, bet įsigijo aortos stenozė, gali sutrikdyti šią diagnozę. Skilvelių pertvaros defektas ir atviras arterinis latakas persistens išgirsti minkštą širdį diastolinis ūžesys, lengvai nurodyta viršuje, bet nėra nė vieno, kitų funkcijų, mitralinio vožtuvo stenozė. Venų srautas, kurį galima išgirsti iš viršutiniame parasternales regione yra susijęs su arterinis latakas persistens aortos pulmonale ar fistulės egzistavimą.

Daugelis įgimtos širdies ydos gali būti sudėtinga ir prasta prognozę. Tai yra vadinamieji ydos cianozė, kur paprastas žmogus, kuris nėra medicinos ekspertas, gali nustatyti melsvas spalvos lūpų, per ausų kriauklių ir pirštų. Šiems pacientams yra pasunkėjęs kvėpavimas, padangų lengvai, ir visa tai dėl kraujo maišymas tarp kairės ir dešinės širdies pusės, arba nukrypimų pobūdį, kad egzistuoja, pavyzdžiui, iš vieno skilvelio.

Cianozė su Clubbing pirštais:

Cianozė, Eritrocitozė ir klubų pirštai kyla lėtinės plaučių širdies, taip pat įgimtų arterioveninėms fistulės plaučius. Norėdami nustatyti, cianozė ir klub pirštais kilmę nagrinėja arterinio kraujo prisotinimo deguonimi vertę įkvepiant 100% deguonimi. Arterijų įsotinimas deguonimi negali būti pakeltos iki normalaus lygio, jei yra šuntas.

Cianozė be Clubbing pirštais:

Be paprastai yra periferinė cianozė ir Eritrocitozė klubų pirštai. Yra mažiau "širdies išėjimo" arba lėtas periferinę kraujotaką. Arterinio kraujo deguonies įsotinimas yra normalu. Jei po to, kai atidžiai išnagrinėjus įgimtų ligų gydymo būdu lieka atviras, pacientas turi būti nurodyta širdies kateterizacija, angiografija ir matavimas dažų skiedimo cardiograph kreivės


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" congenital heart disease
Close