Širdies tamponada

Širdies tamponada

Cardiac tamponade
Cardiac tamponade

Kas yra širdies tamponada

Širdies tamponada yra reta pavojinga gyvybei komplikacija, kurioje yra skysčio, kraujo krešulių, ar dujų kaupimasis perikardo erdvėje, erdvė tarp miokardo ir perikardo. Širdies tamponada, nes padidėjo perikardo kosmoso spaudimo, kuris sukelti kraujotakos nepakankamumo skilvelių pripildymo ir sumažinti širdies išstumiamo kraujo ir sumažėjusio kraujospūdžio, širdies suspaudimo. Skysčių susikaupimas perikardo, kiekis nepakankamas, kad sukeltų didelį kameroje kraujo tėkmės obstrukcija, todėl širdies tamponada, sunkių komplikacijų, kurios gali būti mirtini, jei šie sutrikimai nebus gydomi greitai.

Priežastys širdies tamponada

Perikardo efuzijos ir išvaizdos širdies tamponada priežastys gali būti skirtingi, tačiau skystis perikardo erdvėje dažniausiai paveikta, nes pekaditisa, krūtinės ląstos traumos, aortos skrodimo, randai, hipotirozė, plaučių vėžys, hHeart navikai, inkstų nepakankamumas, vėžys kraujo kūnelių, spindulinė terapija, širdies žaizdas, sisteminė raudonoji vilkligė, uremija, nuo širdies priepuolio ir atviros širdies operacijos. , Sukauptų skysčių perikardo erdvėje suma nėra tiesiogiai susiję su širdies tamponada išvaizdą. Sparčiai daugėja nedideliu kiekiu skysčio gali sukelti sunkių simptomų, širdies tamponada, nes nėra laiko ruožas pakankamai perikardo, todėl staiga spaudimą širdies ir kraujo srautų sunkumų. Jei perikardo erdvėje kaupimo skysčiai lėtai, perikardo gali prisitaikyti prie didelių kiekių skysčių net iki 2 litrų be širdies tamponada atsiradimo. Dauguma pacientų vidutinio dydžio skysčio perikardo erdvėje neduoda širdies tamponada atsiradimo, bet gali sukelti sunku kvėpuoti. Klinikinis vaizdas širdies tamponada matome kraujospūdžio kritimo, padidino sisteminę veninį spaudimą ir tachikardija su silent širdies ūžesys.

Simptomai širdies tamponada

Dažniausiai pasitaikantys simptomai, kuris pasirodo skysčių kaupimosi perikardo erdvės, kad sukelti širdies tamponada, yra dusulys ir širdies plote skausmas, kurį sukelia perikardito yra mažinamas atlenktas statmenai, o pasvirusi į priekį. Sąlyga, kad veda prie širdies tamponada Mes matome, gali atsirasti šių požymių ženklai: perikarditas, galima matyti virpesių pokyčius EKG įtampa, nespecifinių ST segmento ir T dantelio pokyčiai, rentgeno ir širdies ir plaučiai parodė, simetriškai padidintą širdies šešėlis. Širdies tamponada yra ūminis sąlyga, blyškumas, prakaitavimas ir nerimas lydi, hipotenzija ir tachikardija, patinę ant kaklo venos yra matoma. Echokardiografiškai laisvos skysčio perikardo erdvėje buvimą ir diastolinis žlugimas dešiniųjų širdies ertmių. Širdies tamponada pagrindinis simptomas yra krūtinės skausmas, pasunkėjęs kvėpavimas ir nuovargis. Didesnį kiekį skysčių perikardo kosmoso sukelti sunkus dusulys dėl spaudimo plaučiuose, pasunkėjęs rijimas dėl spaudimą stemplės, kosulys dėl trachėjos ir bronchų spaudimas ir noras vemti, nes dėl pilvo organų spaudimo. Pacientas yra šviesiai, ir jo pirštai, nosis ir ausys sutrinami, prakaito ir jo širdis dirba greitai. Be standartinių bandymų širdies tamponada taikoma ir tiriami dėl ŽIV ir tuberkuliozės. Gali padėti širdies kateterizacija su širdies kamerų spaudimo matavimo diagnozę, bet kartais laiko švaistymas, nes širdies tamponada yra gyvybei pavojinga būklė.

Širdies tamponada gydymas

Ateina širdies tamponada gydymas pašalinant skysčių iš perikardo erdvėje ir pasiekiant normalų kraujo tekėjimą. Pašalinamas skystis su specialia adata ir kraujotakos pagalba yra pasiekiamas suteikiant veną fiziologiniu tirpalu. Taip pat galima pašalinti dalį perikardo pašalinti skystį, bet jis retai naudojamas. Gydymo metu širdies tamponada, deguonies yra skiriamas pacientui. Pašalinus skysčių, iš kurių atsiradimo širdies tamponada turi būti atskleista. Širdies tamponada gydymo rezultatas yra geras, bet jis gali grįžti, jei yra negydoma, ji gali sukelti mirtį širdies tamponada.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Cardiac tamponade
Close