Reumatas

Reumatas

Rheumatic fever
Rheumatic fever

Kai asmuo yra užsikrėtę Streptococcus bakterijų, kurios sukelia uždegimą, sukeltą reumatas, kad iš pradžių pacientas serga tik ūminis skausmas, ir dauguma žmonių tai neturėtų virsti į rimtų pasekmių, tačiau negydant, organizmas pradeda ginti, kad sukelia uždegimas ir patinimas smegenų, sąnarių, odos ir sukelia širdies. Šis uždegimas sukelia randus reumatinės širdies ligos, kad vėliau išsivystyti į širdies vožtuvų. Tik šiek tiek streptokokine infekcija ar ūminis skausmas pacientams, sergantiems skaičius yra linkę plėtoti reumatas. Kai reumatas yra išgydyti ji neturi palikti jokių smegenų, sąnarių ar odos poveikį, bet tik turi įtakos širdies.

Reumatas diagnozės kriterijai

Svarbi ženklas reumatas

Carditis

Sydenham chorėja

Poūmį mazgeliai

Eritema marginatum

Poliartritas

Nedideli ligos požymiai:

Temperatūra

Polyarthralgia

Ilgą laiką P-R intervalas

Padidėjo nusėdimo greitį arba C reaktyvusis baltymas.

Įrodymų ankstesnės beta hemoliziniu

streptokoko infekcija.

Įrodymų, kad anksčiau išgydyti reumatas ar reumatinėmis vožtuvų liga.

Diagnozė reumatas gali būti nustatytas, jei yra bent 2 ar daugiau pagrindinių ligos požymiai. Nors įvairios priemonės reumatas gali būti reumatoidinis artritas, neurocirculatory stenia, bakterinis endokarditas, kolageno liga ir lėtinės infekcinės ligos.

Bendri bruožai reumatas

Reumatas yra ūminis arba lėtinis sistemos liga, kurie dėl nežinomų priežasčių gali pats apriboti arba palaipsniui suderinti iki širdies vožtuvų deformacijos. Retai, gali būti ūminis ir smurtinio formą.

Reumatas yra jaunesni nei 50 metų amžiaus žmonės dažniausia širdies liga. Pagal bendrąsias problemas, gali būti klasifikuojamos kaip trečiosios ligos po hipertenzija ir aterosklerozinės išemine širdies liga. Reumatas šiek tiek daugiau laimės vyrų nei moterų, tačiau chorėja yra labiau būdinga moterims. Labiausiai tarp tų metų 5 ir 15 metų, reumatas yra retas vaikams, jaunesniems nei 4 metų ir po 50s.

Reumatas prasideda hemolizinė Streptococcus infekcija, ir paprastai pasireiškia 1-4 savaitės po tonzilitas ir vidurinės ausies uždegimas.

Ūminės fazės metu, reumatas, gali būti sugauti endokardo, miocardia, perikardo, plaučių ir pleuros. Būdingi pokyčiai pasireiškia į perivaskuliariai granulominiai reakcija ir vaskulitas. Mitralinio vožtuvai turėjo įtakos 75-80% atvejų, 30% aortos vožtuvai, triburio ir plaučių vožtuvai mažiau kaip 5% atvejų. Išbrinkęs vožtuvai paviršiuje sukelia su mažų raudonųjų granulių išvaizdą. Čia gali būti visiškai išgydyti, arba poslinkiais ant odos, kurios gali atsirasti ūmaus arba lėtinio uždegimo, kad gali sukurti keletą mėnesių ar metų.

Klinikinis vaizdas reumatas

Pagrindiniai požymiai reumatas

Carditis išvados gali būti naudojamas tais atvejais, kai reumatas diagnozuoti:

Istorijoje mes turime duomenis apie reumatas arba vožtuvų liga, dėl reumatinių pagrindu.

Jeigu žinome, kad per pastarąsias 4 savaites, buvo streptokokinę viršutinių kvėpavimo takų infekcija.

Carditis paprastai pasireiškia vaikystėje jaunatvišką amžiuje, suaugusiems lengviausia aptikti serijos EKG analizės. Carditis buvimas gali būti per bet kurį iš toliau išvardytų ligų:

Perikarditas arba pluoštiniai, skausmą širdies plote, epigastriumo ar kairiojo peties, gabenimo metu sąnarių skausmas. Būdingi pokyčiai ST segmento EKG išvadų ir skysčių iki bet kokio laipsnio. Nebuvo susidurta dažnai suaugus. Diagnozė gali būti nustatyta su serijos rentgenogramos, kurie parodė, palaipsniui padidinti širdies šešėlis.

Padažnėjęs širdies, kuri gali būti diagnozuota atliekant fizinę apžiūrą ir rentgenogramos naudai uždegimas sąnarių ir miokardas. Su serijos X-spinduliai yra įmanoma aptikti pokyčius, širdies dydis.

Stazinis širdies nepakankamumas. Dešinėje pusėje, širdies dekompensacijos vaikams yra ryškesnis ir skausmingas ir padidėjusios kepenys yra svarbus ženklas.

Mitralinio vožtuvo ar aortos diastolinis ūžesys pasisako už plėtimosi vožtuvų žiedo ar miokardo su arba be susijusios valvulitis.

Bet iš požymių, išvardytų aukščiau, diagnostika carditis priklausomi nuo šių mažiau konkrečių pakeitimų, atsižvelgiant į bendrą klinikinis vaizdas.

EKG reumatas

EKG: Svarbiausi pakeitimai yra pailgėja PR intervalas daugiau kaip 0,04 sek. Mažiau pokyčiai P bangos kontūro ir T bangos inversija.

Pokyčiai širdies garsų kokybę.

Širdį, kuri neišnyksta ar ligos metu gauna garsiau viršuje pansystolic triukšmas yra perduodama ir axillas. Galima išgirsti Carey Kumbso aukštos diastolinis ūžesys.

Greitas ritmas yra sunku atskirti tarp vaikų ir nepilnamečių amžiaus iš trečiosios tonas.

Sinusinė tachikardija nepriklausomai nuo apimties ir laipsnių temperatūros. Mano vietoje ir per svajones ir žymiai padidina su mažiausiu veiklos.

Aritmijos, judančių vadovai, negimdinio streikais.

Per ateinančius du personažai dažniausiai atrodo, susijęs su carditis, todėl yra mažai vertė diagnozuojant ligas, pradžioje. Tačiau kartais atsiranda prieš carditis tvirtų įrodymų, reumatas egzistavimą.

a. Eervthema marginatum yra dažnai susijęs su odos mazgeliai. Pokyčiai prasideda greitai didėjanti geltonojoje dėmėje ir žiedo krašto, arba aiškiai centras. Jie gali būti lengvai padidinti arba susiliejantis. Odos bėrimas gali būti laikini, ar išlieka ilgą laiką.

b. Poodinio audinio mazgeliai - yra reti, išskyrus vaikų amžių. Mes galime rasti keletą ar daugiau, jie paprastai yra mažas, 2 cm, kurių skersmuo ne didesnis, kietieji, atsparumas, ir pridedami fasciją arba sausgyslių, pavyzdžiui, aukšto lygio sąnario. alkūnės, nugaros pusėje oh rankų, malleolus slanksteliai ir pakaušio kaulas. Išlieka dienų ir savaičių, paprastai renovuotas ir sunku kliniškai atskirti nuo reumatoidinio artrito mazgelių.

Sydenham chorėja - gali atsirasti staiga, kaip visiškai izoliuoti arba gali būti sukurta kaip reumatas. Gali būti, kad 50% atvejų yra kitų požymių, reumatas. Merginos dažnai kenčia, retai pasitaiko suaugusiųjų. Chorėja lydi palyginamosiomis kaklo beprasmis judėjimo galūnes, kūno ir fascijų raumenų. Dažnai yra neapibrėžtas grimasas veido judesiai. Šie judesiai apsunkina emocinio susijaudinimo ir visiškai išnyksta miego metu. Šie epizodai gali trukti savaites, o kartais net mėnesių.

Artritas apibūdinamas migruojančios skausmas, kuris rodo, kad laipsniškai arba staiga išpuolių ir stambiųjų sąnarių reumatas, su kuriomis susiduriama. Sąnariai tampa karšta, raudonos, patinusios ir švelnus, o anksčiau paveiktuose sąnarių uždegimas palengvinti. Kūno temperatūra pakyla palaipsniui uždegimas sąnarių pokyčių. Suaugusiems pacientams gali būti dideliais bendras sergančių arba daugiau mažesnių sąnarių. Ūmus artritas trunka 1-5 savaites ir STOP nepaliekant deformacijos. Paveikti sąnariai yra vienas iš svarbesnių ligos požymių tik tais atvejais, kai yra skysčių ir uždegimo požymiai. Tai sąnarių skausmai priešais, kai yra skausmas ir stabdymas be šių objektyvių požymių.

Artritas ir artralgija vaikystėje ir jaunesnio amžiaus yra paplitusi, ir lydi karščiavimas ir padidėjusi sedimentacija. Streptokokine infekcija ir gerklės problemų taip pat yra dažnai vertinamas kaip. Netyčia šie veiksniai kartu lemia patvirtinti diagnozę reumatas. Galutinę diagnozę reikia nustatyti papildomų ar carditis reumato apraiškos, pvz. Eritema marginatum arba chorėja.

Mažiau svarbūs ženklai reumatas

Temperatūra visada lydi artrito ir carditis. Poūmės ir lėtinės fazės temperatūra yra mažesnė, ir gali būti ištisinės arba su pertrūkiais. Temperatūra yra svarbus tik kaip įrodymas, uždegimo procese. Net suaugusieji gali būti normalios temperatūros 37,5 iki 37,8 ° C (99,5-100 ° F). Tai neturėtų būti aiškinama kaip temperatūros.

Diskomfortas, stenia, svorio netekimas ir anoreksija gali pasireikšti tik rusenantis reumato procesą, bet taip pat būdinga kitų lėtinių ligų.

Jis yra nuolatinis pilvo skausmas. Dažnai keičia poziciją ir jėgą, ir kartais pilvo skausmas ir gali sukelti nereikalingų laparotomija. Pilvo skausmas gali atsirasti dėl kepenų padidėjimu, reumatinius sterilų peritonitas, ar reumatoidiniam artritui arba gali būti perduodami iš pleuros ar perikardo.

Išreiškė skausmas, sąnarių, periarticular audinių ir raumenų įterpinius duobes taip pat gali būti simptomai reumatas.

Laboratorinė analizė reumatas yra naudingas dėl trijų priežasčių:

Kaip nespecifinis informacijos apie uždegimas yra sedimentacija, kuri beveik visada padidėjo aktyvaus reumato metu, išskyrus atvejus, kai chorėja yra vienintelis klinikinių požymių. Čia gali būti baltųjų kraujo kūnelių skaičiaus pokyčiai, ir yra normochromic anemija. Kartais lengva proteinurija nerasta, tačiau šie duomenys nerodo, kad ir glomerulonefritas.

Taip pat yra streptokokų infekcija. Aukštas titras ar titras padidėjo antistreptolysin pasisako už gryną infekcijos, bet tai ne patvirtina reumatas. Beta-hemolizinių Streptococcus 50% atvejų galima išgauti Kultūra tepinėliai iš gerklės, kai jis ateina į reumatas.

Nuo diagnozės tvirtų įrodymų yra žemas anti-Streptolizino O titras (50 Todd vienetai), kad nedidėtų pakartotinis testavimas. Aktyvaus reumato atveju yra retai normalus nusėdimo.

Diferencinė diagnostika reumatas

Diferencinė diagnozė bus apsvarstyti šiomis ligomis: reumatoidiniu artritu, osteomielitas, trauminių sužeidimų sąnarių, neurocirculatory stenia, širdies neurozė, bakterinis endokarditas, plaučių tuberkuliozė, ūminis poliomielito, platinama raudonoji vilkligė, kraujo serume ligos, leukemija, pjautuvinė anemija, neaktyvus reumatinės širdies ligos , įgimta širdies yda ir "chirurginis pilvas".

Reumatas prognozė

Reumatas vaikų inkubacija mėnesių ir savaičių suaugusiesiems. Span 5 metų, apie 20% vaikų negali gauti pakartotinio užsikrėtimo. Tačiau infekcija, negali būti dažnai kartojama, jei pacientas yra jausmas bei 5 metų, o yra reta po 21 metų. Ankstyvas mirtingumas yra 1-2%. Jei reumato veikla tęsiasi ir, be to, yra labai išsiplėtusi širdis, tada širdies dekompensacijos ir perkiraditis prognozė yra prasta, manoma, kad 30% vaikų, turinčių šių pokyčių miršta per 10 metų nuo pirmojo išpuolio pradžios. Priešingu atveju, manoma, kad prognozė yra gero gyvenimo. Aštuoniasdešimt procentų pacientų patiria brandaus amžiaus, o pusė jų turi mažai arba jokių apribojimų gyvybės draudimo veikla. Po pirmojo užpuolimo, apie 1/3 jaunų pacientų, kuriems diagnozuota širdies vožtuvų, paprastai mitralinio vožtuvo stenozė ir nepakankamumas derinys. Po 10 metų 2/3 pacientų gali būti nustatytas širdies vožtuvų liga. Suaugusiesiems, širdies žala atsiranda mažiau kaip 20% ir ji yra daugiau bendro pobūdžio. Mitralinio vožtuvo nepakankamumas yra labiausiai paplitusi, o aortos nepakankamumas dažnai aptariami suaugusiems nei vaikams. laikotarpiu, kurioje jie jautėsi tik baudą.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Rheumatic fever
Close