Glenn šuntas

Glenn šuntas

Glenn shunt
Glenn shunt

Kas yra Glenas šuntas

Glenn šuntas yra laikinas gydymo, kad būtų taikoma vaikų (prieš Fontan procedūrą) pagerinti kraujo tekėjimą į plaučius, kur tik vienas skilvelis dirba tinkamai, o kitas yra daug mažesnis ir nesiunčia pakankamai kraujo į kūno ir plaučius. Glenn šuntas yra operacija, kurioje aukščiausios vena cava yra prijungtas prie dešinėje plaučių arterijoje, kad būtų galima siųsti plaučių kraujo teise ir nepraeis širdį ir jo plonas skilvelio, kuris neleidžia tinkamai kraujo tekėjimą. Glenn šuntas bando išvengti visiškai neadekvatus širdį ir jo kartais taikoma abiejų plaučių ir tada vadinama dvikryptis Glenn šuntas.

Kas reikia Glenn šuntas

Pacientai, kuriems reikalinga Glenn šuntas yra tiems, kurie kenčia nuo įgimta širdies yda ir ženklai, kurių vienas gali atpažinti melsva oda, lūpos ir nagai, kurie atsiranda dėl deguonies trūkumas kraujyje. Glenn šuntas yra paliative tipas operacijos, kad nėra išspręsti šią problemą, arba atliekama atviros širdies, bet tai daro nedidelį pjūvį į krūtinę, po kurio pacientas lieka ligoninėje porą dienų.

Po sėkmingai Glenn šunto tvarka, Fontan procedūra yra logiška, tačiau jie nėra vykdomi kartu, nes jie gali padaryti didelį plaučių hipertenziją. Didelis privalumas Glenn šuntas gali atliko labai anksti vaikams ir taip pagerinti jų gyvenimo kokybę. Neigiama Glenn šuntas, kad, kai vaikai yra padidėjęs plaučių hipertenziją, kuris veda į daugiau problemų.

Klasikinis Glenn šuntas dabar yra labai retas, nes viršyti dvipusį Glenn šuntavimo operacija. Dvikryptis Glenn mazgai paprastai, Antroji, už Blalocko Taussig operacijos, kuri atliekama remiantis naujagimių. Dvikrypčiu Glenn šunto procedūros privalumas yra tas, kad ji leidžia kraujo tėkmę su abiejų plaučių deguonies trūkumo, ir neturi įtakos plaučių arterijos medis. Tai tęsti privalumas Fontan procedūra dėl to, kad reikalauja sveika plaučių arterijos medį. Kitas privalumas yra tai, kad šio tipo Glenn šuntavimo operacijos yra tai, kad nesukelia plaučių kraujagyslę pasekmių, kurios gali susiaurinti ir sustorėti dėl padidėjusio plaučių hipertenziją. Glenn šuntas yra labai saugi operacija, bet tai atsitinka, kad mirtis įvyksta, kai kuriais atvejais. Po Glenn mazgą laikui bėgant gali būti Atgimimas cianoze epizodų ir periferinės sodrumas, kai kuriais atvejais, gali sukelti infekcijos ir perikardo arba pleuros ertmėse.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Glenn shunt
Close