Vainikinių stentų

Vainikinių stentų

Coronary stent
Coronary stent

Pastaruosius penkiolika metų buvo dažnai aterosklerozinė širdies ir kraujagyslių liga, įskaitant arterijų, aprūpinančių smegenis su krauju iš dalies arba visiškai blokavimo (stenozė). Iš šių keturių arterijų, daugeliu atvejų, du priekiniai susergame - miego arterijos, paprastai daug didesnis skersmuo nei paskutinis - slankstelių, kraujotakos sutrikimus ir pasekmių, kurios, be abejo, rimčiausias numeris - insulto. Svarbiausi rizikos veiksniai yra dalinė arba visapusiška miego arterijos užsikimšimas plėtra: aukštas kraujospūdis, diabetas ir padidėjęs riebalų kiekis kraujyje. Kai kuriems pacientams, yra tik vienas iš veiksnių, kai du, trys, o tai reiškia, jūs beveik neišvengiamai Aterosklerozės sukeltos ligos, tik klausimas, kada. Be šių, yra rizikos veiksniai, tokie kaip apatinio paveldą, gyvenimo būdą, mažas fizinis aktyvumas, stresas. . .

Įtraukus koronarinio stento prasideda taip pat Vainikinių arterijų angiografija. Kai kirkšnyse, ant riešo ar žasto arterijos yra pradurta. Laidas įtraukti į arteriją kateterio, per kurį ateina į vainikinių arterijų, kurie yra šiek tiek aukščiau aortos vožtuvą pradžioje. Per vainikinių stento pacientas yra budrus ryšį su komanda, kuri atliko procedūrą. Ši procedūra yra techniškai vadinama poodinė koronarinė intervencija (PKI) ir Intervencinės kardiologijos srityje.

Kartą kateterio buvo atvežta į arterijų, kateterio gerą poziciją patvirtina veną priešingai į arteriją kateterio vainikinių pradžioje. Vyras turi dvi arterijas, dešinę ir kairę, kuris yra padalintas į priekinės tarpskilvelinės ir Circumflexus arterijos. Per kateterį į vainikinių arterijų interjero pristatė vainikinių laidą. Ji yra pagaminta iš plieno, tačiau su specialiai sukurta galvos, kad gali būti minkštas ar kietas, priklausomai nuo to, kokios pokyčių kraujagyslės. Arterijų viduje, per vainikinių vielos pristatyti visas kitas sistemas: balionai, vainikinių stentas, trombų siurbimo sistemos, pjovimo stosis sunkumo matavimo apnašų sistemas, sistemas ir net specialus ultragarsinis zondas, kuris gali užfiksuoti vainikinių viduje arterijos.

Vainikinių arterijų pokyčiai gali svyruoti nuo šviesos, kol visiškai kraujagyslės užsikimšimas. Kai laidas eina susiaurėjusios arba užsikimšusios, balionas, sudaužė lipidų svorio, stumdosi prie sienos ir padaryti vietos koronarinio stento. Balionai pripūsti labai aukštą slėgį, kuri svyruoja 10-20 aplinkoje. Kad būtų aiškiau, į automobilio padangų slėgį, du ar tris aplinka. Po paruošimo laivo, laivo koronarinio stento įdėjimo.

, Vainikinių stentų yra smulkių metalinių protezas kaip tušinuku pavasarį. Kraujagyslės yra montuojamas ant baliono ir po balionu infliacija išlieka amžinai kraujagyslių vidų. Per vainikinių stentų implantavimo komplikacijų įvairovė yra įmanoma, kad retai reikia medicininės intervencijos kai kuriose kitose srityse: širdies operacijos kraujagyslių chirurgija perpylimas, ir tt komanda, kuri atlieka PCI turi būti pasirengę pripažinti ir spręsti jokių komplikacijų, kurios gali atsirasti per procedūros atlikimą.

Po vainikinių stentų implantavimo, yra dvi problemos. Pirmoji problema yra trombozė, kad yra. Koronarinio stento kraujo krešulių susidarymas. Su šia problema, mes kovojame dvigubą trombocitų agregacijos terapija. Kita problema yra koronarinio stento, kuri yra žinoma, svetimkūnio buvimo kraujagyslių reakcija. Ši problema yra ypač ryškus pacientams, sergantiems cukriniu diabetu, su ilgais smulkiųjų kraujagyslių pakitimai. . . Štai kodėl yra naudojami vainikinių stentų impregnuoti specialiomis medžiagomis, kad užkirsti kelią ir sumažinti reakcijos kraujagyslę.

Surinkti duomenys rodo, kad miego arterijos stentavimas tikrai daug mažiau saugus nei pacientams, kuriems yra simptominis ir besimptomis miego arterijos stenozės endarterektomijos. Insulto ir mirties normos buvo gerokai didesnis implantuoto stento miego arterijos sergantiems pacientams, palyginti su tų, kurie gydomi endarterektomijos.

Diagnostinės procedūros, imasi vidutiniškai 15-30 minučių, ir terapinis, atiduoti stentas, paprastai 30-60 minučių. Daugiau sudėtingų procedūrų, kai įdėti keletą vainikinių stentų, gali trukti ilgiau nei dvi valandas. Pacientas po 24 valandų išleido eiti namo. Pacientams, sergantiems ūminiu miokardo infarktu, hospitalizacija pratęstas keletą dienų po procedūros. Kontrolė pas gydytoją rekomenduojama bent du kartus per pirmuosius dvejus metus.

Po vainikinių arterijų vainikinių stentų implantavimo, pacientas turi reguliariai vartoti dvigubos trombocitų agregacijos terapija kelis mėnesius per metus, kartais ir ilgiau, priklausomai nuo to, stentas buvo įdiegta. Ši terapija yra labai svarbus, atsižvelgiant į tai, kad vienas iš trombozės komplikacijų, kurios gali atsirasti pirmą dieną, pirmą savaitę, bet po mėnesio. Bet kuris savo noru nutraukti dvigubo antitrombocitinio gydymo, be konsultacijų su kardiologas, gali sukelti koronarinio stento trombozės atsiradimo.

Po aortos stento implantavimo pacientui neturėtų būti taikomos fizinių pastangų, įskaitant: paprastų stentai yra trijų mėnesių ir šešių mėnesių, padengtas. Pagal krūvio krovinių apkrova = pastangas, kad reikia daugiau fizinės įtampos kėlimo ir stumia. Įprasta Giliai įkvėpkite orą prieš fizinį darbą, ilgą laiptų laipiojimo, važinėjimui dviračiu ir pagreitinant į kalną. Pernelyg didelė fizinių pastangų gali trombų susidarymą stento montuojama vietoje.


Atsiprašome už jokių rašybos klaidų. Šis puslapis yra išverstas iš "healtcare-center.blogspot" Coronary stent
Close